Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ένωση Αθηνών για τον Κώδικα Μεταθέσεων: Η Αρχή του τέλους της ιδεοληψίας


''Ήταν επιβεβλημένο όσο ποτέ να ενισχυθούν οι  υποστελεχωμένες διμοιρίες της Δ.Α.Ε.Α. ( Υ.Μ.Ε.Τ. – Υ.Α.Τ.) και να εμπλουτιστεί με νέο έμψυχο δυναμικό'', τονίζει η Ένωση στην ανακοίνωσή της

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, με αφορμή τη δημοσίευση του Π.Δ. 88/2019, χαιρετίζει την τροποποίηση Διατάξεων του Κώδικα Μεταθέσεων, καθόσον ένα πάγιο και διαχρονικό αίτημα της Ένωσής μας ικανοποιείται.

 

       Συγκεκριμένα, οι νεοεξερχόμενοι Αστυφύλακες και Υπαστυνόμοι των Σχολών, πλέον δύνανται να τοποθετούνται εκτός των Αστυνομικών Τμημάτων και Αστυνομικών Σταθμών και σε Υπηρεσίες των Διευθύνσεων Αστυνομικών Επιχειρήσεων, Άμεσης Δράσης και Μεταγωγών Δικαστηρίων πλην των Επιτελείων.

 

          Ήταν επιβεβλημένο όσο ποτέ να ενισχυθούν οι  υποστελεχωμένες διμοιρίες της Δ.Α.Ε.Α. ( Υ.Μ.Ε.Τ. – Υ.Α.Τ.) και να εμπλουτιστεί με νέο έμψυχο δυναμικό, για την κάλυψη των ολοένα αυξανόμενων καθημερινών αναγκών, ώστε να απεμπλακούν άλλες Υπηρεσίες που εκτελούσαν καθήκοντα διμοιρίας (π.χ. ΟΠΚΕ, ΔΙ.ΑΣ.). Η ΔΙ.ΜΕ.ΔΑ. με δυσκολία εκτελούσε τις καθημερινές μεταγωγές κρατουμένων και τις φυλάξεις αυτών στα κρατητήριά της, με αποτέλεσμα  μεγάλος αριθμός ενισχυτικών δυνάμεων άλλων, ήδη αποδυναμωμένων, Διευθύνσεων, της Γ.Α.Δ.Α., να ενισχύουν αυτή. Η Άμεση Δράση είχε ελλείψεις προσωπικού κυρίως στα περιπολικά και στο τηλεφωνικό κέντρο, μια υπηρεσία άμεσης επικοινωνίας με τον πολίτη 24 ώρες το 24ωρο.

 

          Ως Ένωση Αθηνών, δηλώνουμε ότι είμαστε υπέρ της ενίσχυσης των μάχιμων Υπηρεσιών, ώστε ο Αστυνομικός να απασχολείται αποκλειστικά με την αποστολή του, η οποία είναι η προστασία της ζωής, της τιμής και της περιουσίας του Έλληνα πολίτη. Το επί σειρά ετών αίτημά μας για ενίσχυση των Υπηρεσιών αυτών εισακούεται από την νέα Πολιτική και Φυσική Ηγεσία, ενίσχυση η οποία παίρνει σάρκα και οστά τόσο με την τροποποίηση του Π.Δ. όσο και πρόσφατες ενέργειες της Γ.Α.Δ.Α. Αιτούμασταν την ενίσχυση των Υπηρεσιών αυτών όχι για λόγους συντεχνιακούς όπως κάποιοι άλλοι, αλλά γιατί ήταν η πηγή όπου πήγαζαν όλα τα προβλήματα των μάχιμων Υπηρεσιών.

 

          Πέραν όμως της ικανοποίησης του ανωτέρω χρόνιου αιτήματος, το  υπόμνημα που κατέθεσε η Ένωσή μας την 30 & 31 Ιουλίου 2019 στην Πολιτική και Φυσική Ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. στο Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.ΑΣ.Υ., περιλαμβάνει αρκετά ακόμα ζητήματα τα οποία χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης και για τα οποία δεν θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε μέχρι την οριστική επίλυσή τους. Είναι επιτακτική η ανάγκη για θέσπιση Β’βάθμιων Συμβουλίων Mεταθέσεων τα οποία θα εξετάζουν τις προσφυγές του Α’βάθμιου Συμβουλίου, καθώς επίσης και η θέσπιση Συμβουλίου Μεταθέσεων της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής, λόγω του αρκετά μεγάλου αριθμού αστυνομικών που υπηρετούν σε αυτή και Υπηρεσιών με διαφορετική αποστολή ( περιπολικά Α.Δ. ομάδα ΔΙ.ΑΣ., ομάδα Ζ , τηλεφωνικό κέντρο κ.α. )

 

           Κλείνοντας θέλουμε να τονίσουμε στην νέα Πολιτική Ηγεσία ότι υπηρεσιακοί παράγοντες που οδήγησαν στην απαξίωση κάποιες από τις πιο μάχιμες υπηρεσίες, βρίσκονται ακόμα ανάμεσα μας και το τι συνέβη τα τελευταία χρόνια χρήζει διερεύνησης, ώστε επιτέλους να αποδοθούν ευθύνες με ονοματεπώνυμα για το ποιος έκανε τι και στο βωμό εξυπηρέτησης ποιον συμφερόντων άραγε ;

 

 

 

Επιτέλους επιστροφή στην κανονικότητα, την πραγματική μας αποστολή,

 

στην υπεράσπιση της κοινωνικής ειρήνης δίπλα στον πολίτη

 

 

 

                                                                   Για το Δ.Σ.

 

                      - Ο -                                                                                  - Ο -

 

                  Πρόεδρος                                                                   Γεν. Γραμματέας                                   

 

         ΠΑΚΟΣ Δημοσθένης                                                         ΧΥΤΑΣ Κωνσταντίνος 







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια