Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Κύριε Υπουργέ συνδέστε το όνομα σας με την Ιστορία - Κείμενο αναγνώστη

Παραθέτουμε κείμενο που απέστειλε αναγνώστης στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του bloko.gr




Πολλά δημοσιεύματα έχουν γίνει σχετικά με την προσπάθεια που λαμβάνει χώρα το τελευταίο χρονικό διάστημα στην Ελληνική Αστυνομία και τα δείγματα ομολογούμενος δείχνουν θετικά.
Κύριε Υπουργέ πολλά από ζητήματα που μπορούν να αλλάξουν το επίπεδο λειτουργίας του σώματος της ΕΛ.ΑΣ είναι μη δημοσιονομικού ενδιαφέροντος ή με ελάχιστο δημοσιονομικό κόστος , πλην όμως θέλουν πολιτική βούληση και όραμα.

1] η αναμόρφωση του τρόπου αξιολόγησης του προσωπικού και η δημιουργία ενός ορθά δομημένου βαθμολογίου κατωτέρων .Το ζήτημα αυτό άλλωστε για άλλη μια φορά  ανέδειξε ένα από τα τελευταία  Π.Δ που εξέδωσε το Υπουργείο μας, που σωστά για πρώτη φορά έστω και έτσι μας θύμισε ότι πρέπει κάποια στιγμή σε αυτό το σώμα οι κάτοχοι πτυχίων ΑΕΙ  να απολαμβάνουν μια ιδιαίτερη εύνοια στην ανέλιξη τους όπως άλλωστε γίνεται παντού. Άφησε όμως δυστυχώς το συνολικό πρόβλημα του βαθμολογίου σε εκκρεμότητα.
2] η  μετατροπή του σεμιναρίου Τ.Ε.Μ.Α στο μοντέλο λειτουργίας του ΤΕΜΕΣ
3] η ανωτατοποιηση της σχολής Αστυφυλακών
4]η Θεσμοθέτηση κινήτρων ηθικων ή οικονομικων για τους εκτελούντες μάχιμη υπηρεσία στο πεζοδρόμιο [ περιπολίες κλπ]
5] η θεσμοθέτηση του επικινδύνου της εργασίας μας
6] η αλλαγή της στολής στα πρότυπα του εξωτερικού
7] η μετεκπαίδευση του προσωπικού και η συνεχής κατάρτιση του
8] η θεσμοθέτηση πλαισίων που να θωρακίζουν τους εκτελούντες υπηρεσία αστυνομικούς [ π.χ. η μη εφαρμογή του αυτοφώρου για αδικήματα που σχετίζονται με την εκτέλεση του καθήκοντος ή μη μετάβαση ως μάρτυρες σε απλές ποινικές υποθέσεις κ.α]
κ. Υπουργέ η αναβάθμιση της Αστυνομίας και ο συνεχής εκδημοκρατισμός της είναι ένα από τα μεγαλύτερα στηρίγματα που μπορείτε να δώσετε στην  Δημοκρατία μας , κάντε το..




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια