“Μάχη” με τις φλόγες σε πολλά μέτωπα


Υπεράνθρωπες προσπάθειες καταβάλλουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής για να θέσουν υπό έλεγχο τις φωτιές που έχουν ξεσπάσει σε διάφορες περιοχές της χώρας.

 

Σε εξέλιξη αυτήν την ώρα βρίσκονται πύρινα μέτωπα σε Εύβοια, Βοιωτία, Θάσο, Ιωάννινα και Άρτα. Αντίθετα, υπό έλεγχο τέθηκαν οι πυρκαγιές σε Αχαΐα και Σαμοθράκη.

 

Ειδικότερα, στην Εύβοια μαίνεται η φωτιά σε πευκόφυτη έκταση στην περιοχή Αγριλίτσα. Για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκε το μοναστήρι Μακρυμάλλης, ενώ σε επιφυλακή βρίσκονται τρία χωριά.

 

 

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής έχουν ενισχυθεί και επιχειρούν 80 πυροσβέστες με 39 οχήματα, επτά ομάδες πεζοπόρων τμημάτων με 41 πυροσβέστες, έξι οχήματα από το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων με 12 πυροσβέστες, τέσσερα αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα. Συνδράμουν οκτώ μηχανήματα έργου και 10 υδροφόρες ΟΤΑ.

 

 

Στη Θάσο, λίγο μετά τις 7 το πρωί ξέσπασε πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Κοίνυρα. Επί τόπου έχουν σπεύσει 56 πυροσβέστες με 25 οχήματα και τρία πεζοπόρα τμήματα με 17 πυροσβέστες. Στην επιχείρηση πυρόσβεσης συμμετέχουν ένα ελικόπτερο και τέσσερα αεροσκάφη.

 

Πηγή: