Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΕΚΑ Θεσσαλονίκης: Η αλήθεια για την τήρηση του καταστατικού της Ε.Α.Υ.Θ. και η εσωστρέφεια της Ένωσης Θεσσαλονίκης


Διαβάστε την ανακοίνωση του Ενωτικού Κινήματος Αστυνομικών Θεσσαλονίκης



Προς απάντηση σε ανάρτηση συνδικαλιστικής παράταξης της πόλης μας, παραθέτουμε την παράγραφο στ’ του άρθρου 10 του καταστατικού της ένωσης μας όπου οι συναδέλφοι μπορούν να διαβάσουν ολόκληρο εδώ.
Όπως βλέπετε λοιπόν το «προεδρείο» δεν μπορεί να λειτουργεί κατά το δοκούν αλλά οφείλει να ενημερώνει αναλόγως της συνάντησης και των ορέξεων του τα μέλη του ΔΣ.
Προς αποκατάσταση της αλήθειας τώρα, σας κάνουμε γνωστό για μια ακόμη φορά πως «το ψέμα έχει κοντά ποδάρια»
Πείτε μας λοιπόν έχοντας ως γνώμονα τις καταστατικές διατάξεις :
– ποτέ κύριοι μας ενημερώσατε ως οφείλατε τουλάχιστον δύο ημέρες πριν για την σύγκλιση του ΔΣ (αρ.14 καταστατικου) ;
– ποτέ μας γνωστοποιήσατε τα θέματα των συνεδριάσεων των ΔΣ ως οφείλετε (αρ.14 καταστατικού) ;
– γιατί τα μέλη του προεδρείου της Ένωσης που προέρχονται από την παράταξη σας (οι οποίοι τυγχάνουν ως διπλοθεσίτες και τριπλοθεσίτες εντός του ΔΣ), δεν εφαρμόζουν το καταστατικό ώστε να μας παύσουν αν όντως λειτουργούμε αντικαταστικά όπως διατείνεστε;
-πότε ήταν η τελευταία σύγκλιση του Δ.Σ  (μήπως στις αρχές του προηγούμενου μήνα) και γιατί δεν έγιναν μέχρι σήμερα μέσα Αυγούστου τα προβλεπόμενα από το άρθρο 14 του καταστατικού Δ.Σ.
Επίσης έχουμε χρέος να επισημάνουμε ότι:
– Συγκρίνετε συνεχώς ανόμοια πράγματα, όπως η λειτουργία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας της οποίας τα μέλη του ΔΣ προέρχονται από όλη την Ελλάδα, εν αντιθέσει με την πρωτοβάθμια Ένωσή μας που εκπροσωπεί μόνο τις Υπηρεσίες του Νομού Θεσσαλονίκης και όλα τα 13 μέλη της υπηρετούν εντός της πόλης της Θεσσαλονίκης, οπότε είναι σίγουρα πιο εύκολη η συγκέντρωσή μας.
– Τηρείται και ερμηνεύετε, συχνά κιόλας, το καταστατικό και τη συνδικαλιστική νομοθεσία «a la carte», καθόσον η φυσική νομική και υποχρεωτική εκπροσώπηση ως πρωτοβάθμιο συνδικαλιστικό Σωματείο που λειτουργεί ως Νομικο Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ), ναι, ανήκει φυσικά στο προεδρείο, αλλά η συνδικαλιστική δημοκρατική εκπροσώπηση και μάλιστα προς τον Υπουργό, ανήκει σε όλο το ΔΣ ανεξαιρέτως, οπότε ηθικά, δεοντολογικά και συναδελφικά (και πάλι) είστε λάθος, άρα σε κάθε περίπτωση σταματήστε την αντιδημοκρατική συμπεριφορά και λειτουργία σας.
– Αναφέρετε για τις συνεδριάσεις του ΔΣ, παρότι αυτές μόνιμα είναι κρυφές,  για το σύνολο των χιλιάδων μελών, ούτε και οι εκλεγμένοι Αντιπρόσωποι δεν γνωρίζουν πού και πότε συνεδριαζει το ΔΣ, δεν ενημερώνετε, όπως οφείλετε υποχρεωτικά δύο (2) ημέρες πριν για τα θέματα ημερήσιας διάταξης και μάλιστα σχεδόν ουδέποτε δεν ανακοινώνετε τις αποφάσεις που λαμβάνονται…!
– Ελπίζουμε τις λανθασμένες νομικές ερμηνείες να τις κάνετε από αμέλεια, παραδρομή και όχι επειδή ίσως δεν γνωρίζετε και φυσικά όχι εσκεμμένα…!
ΥΓ1: μάλλον δεν γνωρίζετε ότι πρώτα είμαστε αστυνομικοί και μετά συνδικαλιστές και πως κάποιοι από το ΔΣ εργάζονται στην ΕΛΑΣ και εκτελούν υπηρεσίες.
Οι συνδικαλιστικες άδειες – απαλλαγές που μέχρι πρότεινως λαμβάνατε σας έκαναν να ξεχάσετε την ιδιότητα του αστυνομικού;
ΥΓ2: μαζέψτε τα φερέφωνα και τους υπερασπιστές του διαδίκτυου που αμολήσατε να μας κατασπαράξουν.
ΥΓ3: είναι άραγε τυχαία η συνδικαλιστική εσωστρέφεια που εσείς συντηρείτε καθώς παρατηρείται σε μεγάλο βαθμό στην πόλη μας και οφείλετε κατά κοινή ομολογία στους διπλοθεσίτες και τριπλοθεσίτες που έχετε ως παράταξη στο ΔΣ;
ΥΓ4: ισχύει το ρητό που σιγοψιθυρίζουν οι συνάδελφοι «Θέλεις θέση στο ΔΣ; Πρέπει να έρθεις στη Άσπα για να την πάρεις»
ΕΚΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.


πηγή: ekathess.gr





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια