Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

''Ελπίζω να μην υπάρχουν θέματα αστυνόμευσης της Χώρας με την κατάργηση του σχεδίου ΠΕΡΣΕΑΣ'' - Κείμενο αστυνομικού


Παραθέτουμε κείμενο που εστάλη στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του bloko.gr



Θα ήθελα να θέσω ένα θέμα το οποίο άπτεται των αρμοδιοτήτων της νέας φυσικής Ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας.
Προσφάτως ανακοινώθηκε ότι προφορικά χωρίς να υπάρχει ακόμη έγγραφη διαταγή του Αρχηγείου ότι ο Π.Ε.Ρ.Σ.Ε.Α.Σ πλέον δεν υφίσταται διότι δεν προβλέφθηκε στο νέο στρατηγικό σχέδιο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.
Ο Π.Ε.Ρ.Σ.Ε.Α.Σ  κατά την προσωπική μου άποψη ήταν ένα σύστημα κατά το οποίο η Αστυνομία είχε "μάτι" 24 ώρες κάθε μέρα αδιαπραγμάτευτα.
Ελπίζω να μην υπάρχουν θέματα αστυνόμευσης της Χώρας με την κατάργηση του διότι και ο πολίτης βλέπει Αστυνομικό όχημα συνεχώς και ο διοικητής αξιωματικός όπως εγώ δεν αναγκάζεται να βγάζει λαγούς από καπέλα αν σε ένα οποιοδήποτε συμβάν δεν υπάρχει εποχούμενη περιπολία στην Υπηρεσία του.
Το σύστημα το οποίο πρέπει να αποτελέσει τροφή για σκέψη είναι αυτό του επόπτη Αξιωματικού 24 ώρες.
Τι εξυπηρετεί να υπάρχει έτερος Αξιωματικός ως επόπτης κατά την πρωινή και απογευματινή βάρδια ενώ ο Διοικητής της εκάστοτε Υπηρεσίας επιλαμβάνεται προσωπικά, ως οφείλει ,τα προβλήματα της Υπηρεσίας του;
Επόπτης νομίζω πως χρειάζεται μόνο τις νυχτερινές ώρες ο οποίος θα χειρίζεται όλα τα ζητήματα της Διεύθυνσης Αστυνομίας  αναπληρώνοντας τον Διευθυντή του και επικουρώντας τους Διοικητές των Υπηρεσιών οι οποίοι πρόδηλο είναι ότι κατά την διάρκεια της νύχτας βρίσκονται στο σπίτι και την οικογένειά τους.
Ευχαριστώ πολύ.




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια