Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ανοιχτή επιστολή στον πρωθυπουργό από τους πυροσβέστες της Δωδεκανήσου


 Ανοιχτή επιστολή στον πρωθυπουργό κ. Κ. Μητσοτάκη, την παρέμβαση του οποίου ζητούν για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν απέστειλε το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης
Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Δωδεκανήσου.

 

Ειδικότερα,  αναφέρουν στην επιστολή τα εξής:

 "Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

 

Το συναίσθημα της αναγνώρισης και του θαυμασμού, προς το πρόσωπο και έργο του Πυροσβέστη, από όπου και εάν προέρχεται είναι μεγαλειώδες και ενίοτε το έχουμε ανάγκη αφού μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε το δύσκολο έργο μας. Εξίσου όμως ιδιαίτερης σημασίας και τιμητικό είναι όταν η αναγνώριση και ο θαυμασμός αυτός αποτυπώνεται δια στόματος του ίδιου του Πρωθυπουργού της Χώρας μας,  καθώς και του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη και σας ευχαριστούμε για αυτό.

 

 

 

 

Το φετινό καλοκαίρι βρίσκεται στην κορύφωση του, ένα καλοκαίρι που εξαρχής γνωρίζαμε ότι θα είναι δύσκολο, ένα καλοκαίρι που οι Πυροσβέστες έδωσαν και συνεχίζουν να δίνουν μάχες με τα πύρινα μέτωπα, στην υπερπροσπάθεια τους να διασώσουν τις ζωές και περιουσίες των συμπολιτών μας, αλλά και τον φυσικό πλούτο της Χώρας μας που δοκιμάζετε. Πράγματι η εικόνα της υπερπροσπάθειας μας αυτής αποτυπώνετε πλήρως στα λόγια σας ότι, οι Πυροσβέστες έχουν «δώσει τον εαυτό τους», συχνά μένοντας ξάγρυπνοι για ημέρες, χωρίς φαγητό.

 

Θεωρούμε όμως επιβεβλημένο η αναγνώριση αυτή να συνοδευτεί με έργα, άλλωστε οι Πυροσβέστες έχουμε χορτάσει τα προηγούμενα χρόνια από υποσχέσεις που ουδέποτε έλαβαν «σάρκα και οστά. Υπάρχει μία σειρά θεμάτων μείζονος για εμάς σημασίας, θέματα που ο κοινός νους απορεί πως δεν έχουν υλοποιηθεί έως σήμερα.

 

Ως εκπρόσωποι των Πυροσβεστών αγωνιζόμαστε προκειμένου να αποκτήσει ο κλάδος μας τη δομή και τον εκσυγχρονισμό που απαιτεί η εποχή μας. Θέματα όπως ο εκσυγχρονισμός του Κανονισμού Μεταθέσεων, η θεσμοθέτηση του Βαθμολογίου χαμηλόβαθμων, η ένταξη του επαγγέλματος μας στα Επικίνδυνα και Ανθυγιεινά, είναι κάποια από τα θεμελιώδη ζητήματα και απασχολούν αυτή την περίοδο όλους του Πυροσβέστες, που επιζητούν λύσεις.

 

Δεν ζητάμε χάρες, δεν ζητάμε εξαιρέσεις, αντιθέτως ζητάμε το αυτονόητο, ζητάμε δικαιοσύνη και ισονομία, ειδικότερα έναντι των υπολοίπων ένστολων. Ενδεικτικό παράδειγμα η μη θεσμοθέτηση του Βαθμολογίου χαμηλόβαθμων,  καθώς και του βαθμού του Υπαρχιπυροσβέστη στο Πυροσβεστικό Σώμα, που αποφέρει με τις ευλογίες όλων των υπευθύνων μία παράτυπη νομιμοποίηση της ανισότητας και του διαχωρισμού, αφού το Πυροσβεστικό Σώμα είναι το μοναδικό, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα Σώματα Ασφαλείας και τις Ένοπλες Δυνάμεις, στο οποίο δεν έχει θεσμοθετηθεί Βαθμολόγιο χαμηλόβαθμων και ο αντίστοιχος βαθμός του Υπαρχιπυροσβέστη.

Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

 

Ζητάμε να σταθείτε αρωγοί στο δίκαιο των αιτημάτων των Πυροσβεστών, δίνοντας από μεριάς σας κατευθυντήριες οδηγίες προκειμένου να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες υλοποίησης τους.

Με εκτίμηση

 Ο Πρόεδρος

 Χατζηκυριάκος Ιωάννης

 Ο Γεν. Γραμματέας

 Κωνσταντάκης Παναγιώτης”

 

Πηγή:







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια