Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

''Να αποκατασταθεί η δικαιοσύνη και η ηρεμία στην αστυνομική οικογένεια της Διεύθυνσής μας'' - Κείμενο αστυνομικού


Παραθέτουμε κείμενο που έστειλε αστυνομικός στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του bloko.gr



Τα τελευταία έξι έως επτά χρόνια στην Διεύθυνση Αστυνομίας Κοζάνης η κατάσταση έχει κορυφωθεί και οι αδικίες των λίγων ευνοούμενων συναδέλφων, από πολιτικούς, ανώτατους Αξιωματικούς, και άλλους τοπικούς παράγοντες, σε βάρος των υπόλοιπων αστυνομικών έχει φτάσει στο απροχώρητο.
Συγκεκριμένα νεότατοι συνάδελφοι, Αστυφύλακες, Βαθμοφόροι, Αξιωματικοί κατά κύριο λόγο της ΣΑΕΑ, κατά δεκάδες και υπεράριθμοι έχουν αποσπασθεί, μετατεθεί ή προσκολληθεί (κρυφά) με καθημερινή και επαναλαμβανόμενη μακρόχρονη διάθεση τους, στο επιτελείο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κοζάνης, στο επιτελείο της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας  (τουλάχιστον 15 Αξιωματικοί), που έχει σαν αποτέλεσμα η συντριπτική πλειοψηφία των αστυνομικών στις μάχιμες υπηρεσίες να υπερβαίνει το 40ο έτος της ηλικίας τους. Στην έδρα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κοζάνης, υπάρχει άνιση και άδικη κατανομή του έμψυχου προσωπικού, μεταξύ των υπηρεσιών της έδρας, αλλά και των περιφερειακών υπηρεσιών. Αποτέλεσμα αυτών είναι οι μάχιμες υπηρεσίες της έδρας αλλά και της περιφέρειας να αιμορραγούν καθημερινά από από έλλειψη απλών αστυφυλάκων, ανακριτικών υπαλλήλων, αλλά και Αξιωματικών.
Χαρακτηριστικά το Τμήμα Τροχαίας Κοζάνης διαθέτει 4-5 ανακριτικούς υπαλλήλους, οι οποίοι καταπονούνται καθημερινά, ενώ έχει στην αρμοδιότητά του τα 4/5 των εθνικών οδών του Νομού, την Εγνατία Οδό που διασχίζει τον Νομό, αλλά και τους κάθετους αυτοκινητόδρομους προς Φλώρινα και Κρυσταλλοπηγή Φλώρινας. Αποτέλεσμα του γεγονότος αυτού είναι να διαθέτει καθημερινά μόνο ένα περιπολικό (οδηγός και Α.Υ.) για όλο τον προαναφερόμενο δίκτυο, αλλά και για τα συχνότατα μέτρα τροχαίας που λαμβάνει για διάφορες περιπτώσεις (όπως εκδηλώσεις, επίσημοι κλπ).
Αντίθετα στα συστεγαζόμενα, Αστυνομικό Τμήμα, Τμήμα Ασφαλείας και διάφορες ειδικές ομάδες που έχουν  συσταθεί κατά κόρον τα τελευταία χρόνια, υπάρχει πλεονασμός ανακριτικών υπαλλήλων και αστυφυλάκων. Χαρακτηριστικά στην ομάδα ΔΙ.ΑΣ εκ των 25 περίπου αστυνομικών που την απαρτίζουν (ίσως υπερβολικός αριθμός για μια επαρχιακή πόλη), οι 17, 18  είναι ανακριτικοί υπάλληλοι και βαθμοφόροι που εκτελούν καθήκοντα απλού αστυφύλακα. Ομοίως και στην ΟΠΚΕ τα 2/3 των αστυνομικών που την αποτελούν είναι ανακριτικοί υπάλληλοι και στην ΚΑΜ μέχρι πρότινος, όπως και σε άλλες ομάδες.
Σημειώνεται ότι οι προαναφερόμενες ομάδες εάν επιληφθούν σε περιστατικά που χρήζουν προανάκρισης ή άλλων υπηρεσιακών ενεργειών, τα παραπέμπουν στις αντίστοιχες υπηρεσίες, για να επιληφθούν οι ανακριτικοί υπάλληλοι αυτών των υπηρεσιών, καθόσον ο ρόλος τους δεν έχει αποσαφηνισθεί ακόμα. 
Στην Πτολεμαΐδα το Τμήμα Τροχαίας και το Αστυνομικό Τμήμα, κυριολεκτικά αδυνατούν να συγκροτήσουν στοιχειώδεις περιπολίες, να επανδρώσουν την μία και μοναδική σκοπιά του κτιρίου που συστεγάζονται και στερούνται επαρκούς αριθμού ανακριτικών υπαλλήλων.
Παρατηρείται δε το φαινόμενο ανώτεροι Αξιωματικοί να είναι «παροπλισμένοι - κρυμμένοι» στα τμήματα Δίωξης της Λαθρομετανάστευσης, τα οποία πλέον είναι άνευ αντικειμένου, ενώ παράλληλα το Τμήμα Τροχαίας Πτολεμαΐδας να διοικείται από Αξιωματικό των ΤΕΜΑ και το Α.Τ. Βοΐου (με τεράστια εδαφική αρμοδιότητα) να διοικείται από Αξιωματικό (του Ν. 2008 με τα έτη), καθώς ο νόμιμος Διοικητής του έχει αποσπασθεί όλη την καλοκαιρινή περίοδο σε νησί του Ανατολικού Αιγαίου, χωρίς να έχει αντικατασταθεί.
Οι δε αποσπάσεις στα νησιά ή στον Έβρο γίνονται μετά από παρεμβάσεις πολιτικών ή τοπικών παραγόντων και όχι σύμφωνα με με τις οικονομικές ανάγκες των συναδέλφων, αλλά με κομματικά κριτήρια. Αποτέλεσμα αυτού είναι στις προαναφερόμενες αποσπάσεις να αποσπώνται τα ίδια άτομα 
διαρκώς.
Τελειώνοντας,  ελπίζουμε και ευχόμαστε ότι ο νέος Υπουργός, ο νέος Αρχηγός και ο νέος Αστυνομικός Διευθυντής, οι οποίοι χαίρουν της εκτίμησης μας, καθώς και της απόλυτης εμπιστοσύνης μας, θα ασχοληθούν με πραγματικό ενδιαφέρον, ώστε ταχύτατα να αποκατασταθεί  η δικαιοσύνη και η ηρεμία στην αστυνομική οικογένεια της Διεύθυνσης μας.




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια