Τι περιγράφει ο ένας από τους δύο ληστές που ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου φύλακα εταιρείας


Με κάθε λεπτομέρεια περιέγραψε στους αστυνομικούς ο ένας από τους δύο ληστές που, τον περασμένο Ιούνιο ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου έναν υπάλληλο εταιρείας φύλαξης στον
Κορυδαλλό, δίνοντας, όμως, τη δική τους εκδοχή για το θάνατο του 68 χρόνου άνδρα. Ο άτυχος φύλακας άφησε την τελευταία του πνοή απο καρδιακό επεισόδιο, συνέπεια του ξυλοδαρμού που δέχτηκε απο τους δυο κακοποιούς. 
Η περιγραφή του ενός δράστη ξεκινά από την ώρα που έφτασαν στη μεταφορική εταιρεία με το αυτοκίνητο του ενός ληστή - ο οποίος μάλιστα ήταν υπάλληλος εκεί έως και τον Απρίλιο. 
«Όταν έφτασε στο παράθυρο ο Ν. τον κατάλαβε ο φύλακας που ήταν μέσα γιατί έκανε φασαρία. Άρχισαν μια αψιμαχία, ο φύλακας του έλεγε 'φύγε' και ο Ν. του είπε "δεν ήρθαμε για εσένα, δεν σε πειράζουμε". Δεν περιμέναμε να βρούμε το φύλακα μέσα. Εκείνη τη στιγμή, ο Ν. πήδηξε μέσα από το παράθυρο και εγώ πήγα στην πόρτα. Η πόρτα ήταν κλειδωμένη. Την κλώτσησα και έφυγε ένα κομμάτι πάνελ. Τότε γύρισα πίσω, έσπρωξα μια πόρτα δίπλα που ήταν ανοιχτή, μπήκα μέσα στο χώρο και πήγα προς τα εκεί που ήταν ο Ν. με τον φύλακα. Ο φύλακας είχε ένα μπουκάλι νερό στα χέρια και προσπαθούσε να βαρέσει το Ν. Ο Ν. δεν τον χτύπησε, απλώς είχε βάλει τα χέρια στο πρόσωπό του και του έλεγε να σταματήσει. Ξαφνικά ο φύλακας είδε εμένα που μπήκα από δίπλα, ξαφνιάστηκε, έκανε ένα βήμα πίσω και έπεσε κάτω. Χωρίς να τον πειράξει κανείς. Μάλλον πρέπει να γλίστρησε από τα νερά από το μπουκάλι που κράταγε. Εγώ έσκυψα από πάνω του και είδα ότι πίσω στο κεφάλι του έτρεχε λίγο αίμα. Τον σήκωσα και τον έβαλα να ακουμπήσει σε ένα γραφείο όρθιος. Ήτανε μια χαρά, είχε τις αισθήσεις του, δεν είχε κανένα πρόβλημα. Ο Ν. δεν έκανε τίποτα. Μόνο κοιτούσε. Εγώ είπα στο φύλακα ότι δεν θέλουμε να του κάνουμε κακό και να μείνει ήσυχος. Θέλω να σας πω ότι δεν φοβόμουνα μην με αναγνωρίσει ο φύλακας γιατί όταν δούλευα στο Σ. δεν με έβλεπε. Αυτός δούλευε μόνο νύχτα. Εγώ φυλαγόμουνα μόνο από τις κάμερες για να μη με δει ο Σ και με αναγνωρίσει...»

Και ενω το θύμα τους ειναι στο έδαφος, ο ενας απο τους δραστες του δένει με σχοινί τα χερια.
«... Μετά επειδή θέλαμε να πάρουμε τα εργαλεία και να φύγουμε και για να μη πάρει τηλέφωνο ο φύλακας μέχρι να φύγουμε, εκεί μέσα στο γραφείο βρήκα ένα σχοινάκι και του έδεσα τα χέρια μπροστά χωρίς να το κάνω κόμπο και τον έβαλα να καθίσει σε μια καρέκλα. Του είπα να μην πάρει τηλέφωνο πουθενά. Εγώ είπα στο Ν. και πήγαμε δίπλα, εκεί που είναι η πόρτα που μπήκα μέσα στα γραφεία και πήραμε τα εργαλεία. Εγώ πήρα έναν τροχό που ήταν πιο ελαφρύς και ο Ν. ένα αερόκλειδο. Μόλις τα πήραμε, φύγαμε αμέσως για το αυτοκίνητο. Δεν πήγαμε από τη διαδρομή που μπήκαμε στην εταιρεία αλλά φύγαμε από την κεντρική είσοδο, από εκεί που μπαίνουν τα φορτηγά. Ήξερα ότι έχει κάμερα εκεί αλλά θα έγραφε μόνο την πλάτη μας γι’ αυτό και είπα στο Ν. να φυλαχτεί και να μην γυρίσει πίσω και φανεί το πρόσωπό του. Μόλις φτάσαμε στο αυτοκίνητο, άνοιξα το πόρτ παγκάζ, βάλαμε τα εργαλεία μέσα και ξεκινήσαμε αμέσως να φύγουμε.»
Οι Αρχές διαπίστωσαν οτι ο αδελφός ενός από τους δράστες ειχε εμπλακεί στη ληστεία του Γενικού Κρατικού της Νίκαιας με ενα νεκρό το 1995, ενώ είχε εμπλοκή και στη διπλή δολοφονία ζευγαριού στη Βαρυμπόμπη.


Μίνα Καραμήτρου