Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Νέο ξεκίνημα - νέοι αγώνες μακριά από τον κυβερνητικό συνδικαλισμό - Του Κωνσταντίνου Ρίζου


Απόσπασμα από την εφημερίδα "Σύγχρονη Αστυνομία" της Ένωσης Αθηνών που μόλις κυκλοφόρησε



Του Ρίζου Κων/νου
Ειδικού Γραμματέα Τύπου & Μ.Μ.Ε. Ε.ΑΣ.Υ.Α.
Είναι σύνηθες η έλευση νέας κυβέρνησης σε μια χώρα, να γεμίζει με προσδοκίες τον κόσμο. Ακόμα περισσότερες προσδοκίες έχουν δημιουργηθεί και στο Αστυνομικό Προσωπικό λόγω του τέλματος που τελευταία έχουν φτάσει όλες οι Υπηρεσίες και ειδικότερα του λεκανοπεδίου Αττικής.
Ανεξάρτητα όμως από την αναμονή για κάτι καλύτερο και νεότερο που φαντάζεται η κοινωνία πως μπορεί να φέρει η νέα αυτή κυβέρνηση αλλά και τις αλλαγές που περιμένει το αστυνομικό προσωπικό, καλό θα ήταν εμείς που εκλεχθήκαμε ως Δ.Σ. της Ένωσης και ως Αντιπρόσωποι της Π.Ο.ΑΣ.Υ.  να μην ξεχνάμε την δικιά μας ιδιότητα και τον δικό μας  σημαντικότατο ρόλο που οι συνάδελφοι μας εμπιστεύθηκαν με ένα τόσο μεγάλο αριθμό ψηφισάντων στις πρόσφατες εκλογές της Ε.ΑΣ.Υ.Α. 
Όντως στις εκλογές αυτές που οι συνάδελφοι μας εμπιστεύθηκαν την τύχη της εκπροσώπησής τους απέναντι σε αυτήν την νέα κυβέρνηση αλλά και σε όποια άλλη υπάρξει και φανερά, αποδοκιμάστηκε ο κυβερνητικός συνδικαλισμός και κυρίως ο κομματικός, ο οποίος εκφραζόταν στηρίζοντας τις κυβερνητικές θέσεις αψηφώντας το σύνολο του Αστυνομικού Προσωπικού και στόχο είχε μικροπολιτικό κέρδος για κάποιους.
Γι’ αυτό λοιπόν να μην ξεχάσει το νεοεκλεγέν Διοικητικό Συμβούλιο ότι πάνω από 6.000 Αστυνομικοί προσήλθαν στις κάλπες για να στηρίξουν την προσπάθεια που είχε γίνει τα τελευταία έτη από την Διοίκηση της Ένωσης με αποτελέσματα,  την τεράστια αύξηση των εγγεγραμμένων μελών του Σωματείου και την έμπρακτη στήριξη των συναδέλφων στις κάλπες.
Είναι αλήθεια πως τα τελευταία έτη η διοίκηση της Ε.ΑΣ.Υ.Α. είχε δώσει μάχες ενάντια σε όλους και σε όλα. Γι’ αυτό ανταμείφθηκε άλλωστε με εξαιρετικά μεγάλη αύξηση των ψήφων που ο κάθε εκλεγμένος στο Δ.Σ. έλαβε. Γι αυτό καλό θα ήταν να συνεχίσει να δίνει τις ίδιες μάχες και ακόμα μεγαλύτερες, γνωρίζοντας ότι αν κάποια στιγμή κάνει το λάθος να στραφεί ο καθένας από εμάς προς τον κομματικό – κυβερνητικό συνδικαλισμό θα έχει ολέθρια αποτελέσματα για τον ίδιο και θα αποδειχθεί ξανά πως οι συνάδελφοι δεν θέλουν συνδικαλιστές πανελίστες και κλακαδόρους, αλλά συνδικαλιστές που θα αγωνίζονται για το καλό του κάθε συναδέλφου ξεχωριστά και για το καλό του συνόλου της Ελληνικής Αστυνομίας, εξωθώντας όποιον συνειδητά κινείται με τέτοιο προσανατολισμό στην απομόνωση.
Σημαντικό λοιπόν για το νέο Δ.Σ. είναι να διατηρήσει την δυναμικότητα και αγωνιστικότητα που 
είχε το τελευταίο διάστημα και να πράττει προς το συμφέρον όλων των συναδέλφων μας. Επίσης να θεσπίσει ένα πλαίσιο διεκδικήσεων το οποίο θα υλοποιήσει με τόλμη και αποφασιστικότητα.
Στην νέα προσπάθεια και στο νέο σχέδιο της Ε.ΑΣ.Υ.Α. θα προσπαθήσω να κάνω ότι καλύτερο και θα συμβάλω μαζί με τους υπολοίπους του Δ.Σ.  στην καλυτέρευση των συνθηκών εργασίας και διαβίωσης όλων μας.
Η προσπάθεια μου προσωπικά θα ξεκινήσει από την ενημέρωση, μέσω της παρούσας εφημερίδας της οποία με χαρά θα είμαι πλέον υπεύθυνος έκδοσης,  συνεχίζοντας την εξαιρετική προσπάθεια του ΧΥΤΑ Κων/νου και ελπίζω να συνεχίσω την καλή ενημέρωση που παρείχε στους συναδέλφους μας.




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια