Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Άμεση Δράση: Χθες «ήρωας», σήμερα «διωγμένος» για το χατίρι μίας Αξιωματικού

Παραθέτουμε κείμενο που εστάλη στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του bloko.gr

Τελικά σας νοιάζει η ασφάλεια των πολιτών; Ή είστε όπως όλοι οι Δημόσιοι Υπάλληλοι  και κοιτάτε μόνο πως θα περιφέρεστε στα γραφεία σας και θα χαμογελάτε στις «όμορφες» των γραφείων σας;

 

 

Καλά το πάτε..! Αυτή ήταν η ενίσχυση της Άμεσης Δράσης κε Υπουργέ που διατυμπανίζετε στις ειδήσεις; Έμαθα ότι «διώχνετε» συνολικά 40 Αστυνομικούς παλιούς και έμπειρους που γνωρίζουν και το τελευταίο στενό της Αθήνας και το τι σημαίνει το 100 για εμάς τους πολίτες.! Μπράβο Ν.Δ.! Αυτό είναι που θα φτιάχνατε την ασφάλεια της χώρας; Τουλάχιστον με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν υπήρχαν τέτοια «έκτροπα».! Διώξτε όλους τους μάχιμους επειδή ξέρουν να υπερασπίζονται την αλήθεια και μετά να δω ποιος θα προστρέξει για να σώσει τη γυναίκα σας από τον ληστή που θα έχει μπει στο σπίτι σας και θα την ξυλοφορτώνει και την κόρη σας που θα προσπαθούν να την βιάσουν στο στενό λίγο πιο κάτω από το σπίτι σας που πάρκαρε το αμάξι για να γυρίσει μετά τη βόλτα της… Ωμό; Είναι η αλήθεια όμως..!

 

Μετά λύπης μου διαπιστώνω, για ακόμα μία φορά, πως στην Αστυνομία όταν ένας Αστυνομικός πράξει με τρόπο που η κοινωνία θεωρεί «καλό και άξιο» όλοι οι Αξιωματικοί πέφτουν πάνω του, τον εξυμνούν και προσπαθούν να δείξουν ότι όλα έγιναν με τις δικές τους προτροπές ή οδηγίες ή έστω ότι αυτοί είναι οι Προϊστάμενοί του συγκεκριμένου Αστυνομικού, μόνο και μόνο για να «φανεί»» το όνομά τους.. Όταν όμως τους βάλει «λόγια» μία «όμορφη?» Αξιωματικός…. τί γίνεται τότε;

 

Είναι περίπου τρεις μέρες που πληροφορήθηκα ότι το ίδιο ακριβώς έγινε και με το πλήρωμα του περιπολικού της Άμεσης Δράσης που πριν 4 μήνες έδειχναν όλα τα κανάλια της τηλεόρασης και τα social media για τη διάσωση ενός παιδιού. Είναι το πλήρωμα που μετέφερε, σε χρόνο ασύλληπτο,  στο Νοσοκομείο «Παίδων» και έσωσε παιδάκι που αιμορραγούσε στο κεφάλι του. Τότε, επειδή η κοινωνία έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον και θαυμασμό για το συμβάν, θυμάμαι όλους τους Αξιωματικούς της Άμεσης Δράσης και τους συνδικαλιστές της Αστυνομίας να καυχιούνται ότι τέτοιους Αστυνομικούς χρειάζεται η συγκεκριμένη Υπηρεσία, πως αυτοί τους έχουν επιλέξει κλπ κλπ.

 

Όμως τι έγινε μετά από 2 μήνες με το συγκεκριμένο πλήρωμα; Θα σας πω τι έμαθα και ας το διαψεύσουν οι Προϊστάμενοι της συγκεκριμένης Υπηρεσίας. Άκουσον άκουσον, «τόλμησαν» οι Αστυνομικοί αυτοί να πάνε 2-3 αλλοδαπούς (που βρίσκονταν παράνομα στην Ελλάδα) προσαγωγή σε Τμήμα της Αθήνας που είχε υπηρεσία μία Αξιωματικός, της οποίας η αδερφή (επίσης Αξιωματικός) υπηρετεί κάπου στα Γραφεία της Άμεσης Δράσης. Ενώ επίσης, «τόλμησε» ο ένας εκ των δύο Αστυνομικών να απορρίψει το φλερτ της ίδιας Αξιωματικού (που μάλλον το έκανε για να γλιτώσει δουλειά…λέω εγώ τώρα…) Και το αποτέλεσμα ποιο ήταν; Να τους χωρίσουν σαν πλήρωμα και μάλιστα τον ένα να τον μεταθέσουν σε άλλη Υπηρεσία.!

 

Έχω γελάσει πολύ στη ζωή μου αλλά αυτό πραγματικά με ξεπερνάει..! Αυτή την ασφάλεια θέλετε για τους πολίτες της Ελλάδας κε Αρχηγέ της Αστυνομίας και κε Χρυσοχοΐδη; Αστυνομικούς που φοβούνται να κάνουν προσαγωγές και συλλήψεις γιατί βαριέται να δουλέψει  ο Αξιωματικός Υπηρεσίας του Τμήματος και ξέρουν ότι θα «τιμωρηθούν» επειδή γκρίνιαξε ο Αξιωματικός;; Δεν ξέρω ποιος είναι ο Διοικητής της Άμεσης Δράσης αλλά του δίνω τα συγχαρητήριά μου που για το χατίρι μιας γυναίκας βγάζει από το δρόμο μάχιμους Αστυνομικούς, περνώντας στους πολίτες το αίσθημα ανασφάλειας. Δεν της έκατσε καλά η «δουλειά» που πρέπει να κάνει σαν Αστυνομικός και η «απόρριψη» της κυρίας, έτσι; Θα ήθελε να είναι και αυτή σε ένα γραφείο και να κάθεται με το air condition ανοιχτό (δεν την ξέρω την κυρία αλλά τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους).

 

Βέβαια, γεννάται και ένα άλλο ερώτημα.. Γιατί η συγκεκριμένη Αξιωματικός δεν ήθελε να σχηματίσει δικογραφία για αυτούς τους παράνομους μετανάστες; Μήπως είχε άλλα κίνητρα; Οικονομικά; Και όχι μόνο; Επίσης, γιατί τέτοια συγκάλυψη της συγκεκριμένης Αξιωματικού από τους Προϊστάμενους της ΓΑΔΑ; Μήπως είχαν/έχουν και αυτοί κάποιο όφελος; Δεν ξέρω και μπορεί να μην έχω ειδικές γνώσεις στα νομικά και στα «υπηρεσιακά» θέματα της Αστυνομίας αλλά δεν θα έπρεπε αυτό να το ψάξουν οι «Αδιάφθοροι» της Αστυνομίας; Γιατί είναι ηλίου φαεινότερο ότι αυτοί που έχετε βάλει, κε Υπουργέ, να διοικούν τόσο νευραλγικές Υπηρεσίες είναι άτομα που δεν τους νοιάζει η ασφάλεια των πολιτών, ούτε να έχουν Προσωπικό που να είναι μάχιμο και που να πηγαίνει στα περιστατικά χωρίς φόβο, με αυταπάρνηση και κίνδυνο της ζωής τους, αλλά το μόνο που τους νοιάζει είναι να περνάνε αυτοί καλά, να διώχνουν του Αστυνομικούς που είναι μάχιμοι μόνο και μόνο επειδή έχουν τα κότσια και σηκώνουν παράστημα και τους χαλάνε τα σχέδια και της μαγιά του να κάνουν τα κονέ τους, να τα έχουν καλά με τις πιτσιρίκες των γραφείων τους και να μην ιδρώσει το αυτάκι τους..!

 

Από εμένα ένα μεγάλο «ευχαριστώ» σε αυτά τα παλικάρια γιατί, μπορεί να μην με ξέρουν, αλλά σε ένα προσωπικό μου θέμα που είχα καλέσει το 100 είχαν προστρέξει σε χρόνο μηδέν και επιλήφθηκαν, και ένα «κουράγιο» γιατί, παρόλο που δεν είμαι στο «Σώμα» σας έχω ακούσει παρόμοια περιστατικά με θιγμένους πάντα μόνο τους Αστυνομικούς του πεζοδρομίου και όχι τους γραφιάδες που βρίσκονται δίπλα στους Διοικητές.

 

Και πάλι μπράβο στην ηγεσία της Άμεσης Δράσης.! (Ειρωνεύομαι φυσικά..!) Ήταν η μόνη Υπηρεσία της Αστυνομίας που είχα ψηλά και εκτιμούσα αλλά πλέον έχω χάσει πάσα ιδέα και άλλαξα γνώμη.

 

Καλή τύχη άμοιρη κοινωνία μας….

 

-Μία μάνα που κάποτε η Άμεση Δράση έσωσε τη ζωή του παιδιού της-







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια