Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πρόεδρος Ένωσης Λευκάδας: “Δεν θα σταματήσουμε να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα των συναδέλφων μας.”


Με αφορμή την   καταγγελία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Λευκάδας, που  δόθηκε στη δημοσιότητα και  έχει να κάνει με τις συνθήκες διαβίωσης της διμοιρίας που κλήθηκε να κάνει
υπηρεσία στους Μεσογειακούς αγώνες της Πάτρας,  ο πρόεδρος Κώστας Κουντούρης μίλησε στον Prisma 91,6 και τον δημοσιογράφο Παναγιώτη Κουνιάκη.
Όπως ανέφερε η διμοιρία κλήθηκε να πάει στην Πάτρα για κάποιους αγώνες, ωστόσο το λεωφορείο το οποίο μετέφερε τους συναδέλφους, κάποια άλλη στιγμή είχε μεταφέρει  παράτυπους μετανάστες από την Βασιλική Λευκάδας, οι οποίοι πραγματοποίησαν απόπειρα εξόδου από τη χώρα.
Οι συγκεκριμένοι άνθρωποι ήταν σε άθλια κατάσταση, έμεναν  προηγουμένως σε στάβλους, ενώ κατά τη μεταφορά του στη Λευκάδα κάποιοι από αυτούς έκανα εμετό και αντιλαμβάνεστε τι κατάσταση επικρατούσε.
Και ενώ το όχημα είχαν πει ότι θα καθαριστεί, έγινε καθαρισμός και όχι απολύμανση με αποτέλεσμα οι συνάδελφοι να διαμαρτυρηθούν.
Όπως είπε ο κύριος Κουντούρης, πρέπει οι ιθύνοντες να κάνουν σωστά τη δουλειά τους και να μην αναγκαζόμαστε εμείς να βγάλουμε κάποια ανακοίνωση για αυτά που πρέπει να γίνουν.
Υπάρχουν συνάδελφοι με οικογένειες, με μικρά παιδιά και δεν μπορούμε να αγνοήσουμε τις συνθήκες μεταφοράς των παράτυπων μεταναστών.
Ο κύριος Κουντούρης εξέφρασε και την δυσαρέσκειά του για κάποιες μεταθέσεις συναδέλφων, το συμβούλιο μεταθέσεων αποφάσισε χωρίς την δική τους αίτηση.
Εμείς διαμαρτυρόμαστε και ζητάμε να μη γίνονται μεταθέσεις χωρίς την συναίνεση των συναδέλφων, ωστόσο πάντα κάθε χρόνο τέτοια εποχή  καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε τέτοια ζητήματα.
Έτσι και φέτος το συμβούλιο μεταθέσεων αποφάσισε κάποιοι συνάδελφοι να μετατεθούν σε άλλες υπηρεσίες, οι οποίοι δεν είχαν κάνει καν αίτηση και για αυτό υπάρχει διαμαρτυρία δικιά μας.
Οι πιο πολλές μεταθέσεις έγιναν από το Τμήμα Ασφαλείας  προς άλλες υπηρεσίες, εκ των οποίων από τις πέντε η μία ήταν με τη συναδέλφου.
Οι συνάδελφοι αυτοί είχαν αρκετή εμπειρία στο χώρο της Ασφάλειας και δεν νομίζω ότι υπήρχε λόγος να μετακινηθούν.
Αναφορικά με την καθημερινότητα στη Λευκάδα, ως πολίτης επιβεβαίωσε το καθεστώς ανομίας που επικρατεί, ενημερώνοντας παράλληλα ότι για τις παραλίες ότι αφορά έχει αναλάβει το Λιμενικό.
Το ίδιο και για την οδό Γολέμη, Πόρτο Κατσίκι και γενικότερα όλες  οι παραλίες και έτσι ήταν σωστό να γίνει καθώς δεν μπορούσε η αστυνομία να τρέχει στις  παραλίες και να μαζεύει ξαπλώστρες, τώρα πλέον έχει αναλάβει τις νέες αρμοδιότητες στο Λιμενικό, εκτιμώντας ότι θα υπάρξει μία λύση και σε αυτό το θέμα.
Αναφορικά με τη στάθμευση των παράνομων τροχόσπιτων στις παραλίες, διευκρίνισε την αρμοδιότητα και πάλι το Λιμεναρχείο, ωστόσο αν δεν βγάζουν  τραπέζια και καρέκλες, θεωρούνται αυτοκινούμενα οχήματα όπως όλα τα αυτοκίνητα.
Αν όμως βγάζουν τραπεζοκαθίσματα καρέκλες και ξαπλώστρες είναι παράνομοι.
Τέλος αναφέρθηκε στη συνάντηση που είχε με τον επικεφαλής του συνδυασμού κοινωνία πολιτών, με την οποία ήταν και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, λέγοντας ότι ο κύριος Λιβιτσάνος τους ενημέρωσε για το πλαίσιο συνεργασίας που διαμορφώνεται.
Ο ίδιος μάλιστα έθεσε τον εαυτό του στη διάθεση της παράταξης.
Κλείνοντας την τοποθέτηση του είπε ότι ως συνδικαλιστές προστατεύουν τα δικαιώματα των συναδέλφων και σε καμία περίπτωση δεν θέλει να θεωρήσουν κάποιοι ότι υπάρχει κάποια παρέμβαση.
Ανέκαθεν αυτή ήταν η δουλειά μας και μην κάποιοι προσπαθούν να με φιμώσουν και να με καπελώσουν, γιατί κάτι τέτοιο δεν θα περάσει από εμένα και έχω λόγο που το λέω.





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια