Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ένωση Φωκίδας: Αποψίλωση μάχιμων υπηρεσιών


Τί επισημαίνει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Φωκίδας από την Πολιτική και Φυσική Ηγεσία



Κύριε Υπουργέ,

  Με πρόσφατη Διαταγή του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, αποφασίσθηκε εκ νέου η άμεση στελέχωση της πετυχημένης ομάδας ΔΙ.ΑΣ. ενώ παράλληλα με προφορική διαταγή καταργήθηκε το σχέδιο εμφανούς αστυνόμευσης με την ονομασία ΄΄ΠΕΡΣΕΑΣ΄΄, ενώ συνεχίζει παραδόξως να φαίνεται ότι ισχύει κανονικά και στην ανάλογη μηχανογραφική εφαρμογή αλλά και στο βιβλίο υπηρεσίας. 
  Θεωρούμε όμως ότι, όσον αφορά τη Διεύθυνση Αστυνομίας Φωκίδας, θα έπρεπε πρωτίστως να εφαρμοσθεί απαρέγκλιτα το οργανόγραμμα της κάθε υπηρεσίας με παράλληλη ενίσχυση με αστυνομικό προσωπικό και επιπλέον τη σύσταση ξεχωριστών οργανικών θέσεων για τις επιχειρησιακές ομάδες, θέσεις οι οποίες μέσω των συναντήσεων και της σχετικής αλληλογραφίας έχουν γίνει γνωστές και είναι καταγεγραμμένες και στο Αρχηγείο και στο Υπουργείο και όπως έχουμε δηλώσει και στο παρελθόν ΄΄στη Φωκίδα δε φτάνουν τα κουκιά΄΄.
  Πριν καν προλάβει να φανεί η αποσυμφόρηση των υπηρεσιών έρχεται η συμφορά τους κι αυτό γιατί κάποιοι ερμήνευσαν  την ανάγκη ενίσχυσης της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. ως αποψίλωση των μάχιμων υπηρεσιών.
 Οι υποστελεχωμένες ήδη υπηρεσίες όπως το Α.Τ., το Τ.Α. και το Τ.Τ. Άμφισσας-Δελφών, οι οποίες αστυνομεύουν τις πόλεις και τα χωριά του Δήμου Δελφών και ένα ορεινό κυρίως και δυσπρόσιτο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο, βρίσκονται κυριολεκτικά ένα βήμα πριν το λουκέτο, ενώ και το Τμήμα Μεταγωγών Δικαστηρίων Άμφισσας, το οποίο με τις ελλείψεις που έχει και τις αυξημένες υπηρεσιακές ανάγκες λόγω και των δύο σωφρονιστικών καταστημάτων που υπάρχουν στο Νομό, δε θα μπορεί να ανταπεξέλθει ούτε στο μισό των υποχρεώσεών του, αλλά και ο Σταθμός Τουριστικής Αστυνομίας Δελφών που ήδη υπολειτουργεί, κάποιες ημέρες και βάρδιες δε θα λειτουργεί καν, σε μια περιοχή παγκοσμίου εμβέλειας και φήμης, που επισκέπτονται εκατομμύρια τουρίστες ετησίως, η οποία θα πρέπει να ενισχυθεί και όχι να αποδυναμωθεί περισσότερο.
Κύριε Υπουργέ, κύριε Αρχηγέ,
  Όταν εκδίδεται μία Διαταγή καλό θα είναι να ελέγχεται το κατά πόσο αυτή μπορεί να εφαρμοσθεί στην πράξη. Καλό θα είναι λοιπόν η πολιτική και φυσική ηγεσία όταν επισκέπτεται υπηρεσίες να συνομιλεί και με το χαμηλόβαθμο προσωπικό καθώς εκεί θα ακουστούν μόνο αλήθειες. Οι συναντήσεις μόνο με τα ανώτατα και ανώτερα στελέχη της φυσικής ηγεσίας, δίνουν την αίσθηση έντονων ανταγωνιστικών προθέσεων και δράσεων με όρους οικονομίας καθώς με τους αριθμούς που επιδεικνύουν παραθέτουν στοιχεία που πολλές φορές ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα.
Κύριε Υπουργέ,  
 Έχετε μια εμπεριστατωμένη εικόνα για την Ελληνική Αστυνομία από τις θητείες σας ως Υπουργός και είστε επίσης γνωστός για τις ευαισθησίες σας. Δείξτε για ακόμη μία φορά πως το άδικο δεν το ευλογείτε. Μην επιτρέψετε την περαιτέρω αποδυνάμωση των υπηρεσιών που από Σεπτέμβριο θα στηριχτείτε. Κάθε περιφερειακή Διεύθυνση Αστυνομίας έχει τις δικές της ανάγκες και ιδιαιτερότητες, οι οποίες πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη πριν τον οποιονδήποτε επιχειρησιακό σχεδιασμό, εφόσον βέβαια έχουν μεταφερθεί με ειλικρίνεια και σαφήνεια προς το Αρχηγείο και το Υπουργείο, ενώ θα πρέπει επιτέλους τα κατά τόπους στελέχη της φυσικής ηγεσίας να πάψουν να φοβούνται να πουν τα πράγματα με το όνομά τους μήπως και δε κριθούν προακτέοι από τους ανωτέρους τους.





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια