Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ρόδος: Την αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης με περιοριστικούς όρους αιτήθηκε ο αστυνομικός


Eνώπιον του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου προσέφυγε χθες ο 28χρονος αστυνομικός, που υπηρετούσε στο Α.Τ. Νότιας Ρόδου, ο οποίος κατηγορείται για διακεκριμένη περίπτωση διακίνησης

ναρκωτικών με την ειδικότερη μορφή της κατοχής και καλλιέργειας από κοινού και κατά μόνας, με αίτημα να εξαφανισθεί το υπ’ αριθμ. 26/2019 ένταλμα προσωρινής του κράτησης και να αντικατασταθεί με οποιονδήποτε περιοριστικό όρο ακόμη και αυτόν του κατ’ οίκον περιορισμού με ηλεκτρονική επιτήρηση για τον οποίο συναινεί.


Στην προσφυγή, που υπέβαλε δια των πληρεξουσίων δικηγόρων του κ.κ. Στέλιου Κιουρτζή και 
Ιωάννη Κοκκινογένη, ο αστυνομικός αναφέρει μεταξύ άλλων ότι έχει μια ευδόκιμη και άριστη σταδιοδρομία συνολικά οκτώ ετών στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας και τυγχάνει και προπτυχιακός φοιτητής στο οικονομικό τμήμα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Ουδέποτε είχε απασχολήσει τις αρχές όχι μόνο για ομοειδές κακούργημα, αλλά ούτε καν για πταισματική ή έστω πειθαρχική παράβαση, αναγόμενη στα καθήκοντα της Υπηρεσίας του, έχοντας λευκό ποινικό μητρώο.
Μάλιστα, επανειλημμένως είχε επιβραβευθεί με επαίνους για την υπηρεσιακή του επάρκεια και απόδοση, όπου υπηρέτησε και ιδιαίτερα στην Ρόδο. Έχει σταθερή και μόνιμη κατοικία στην Ρόδο, έχει πλέον τεθεί σε διαθεσιμότητα με μειωμένες αποδοχές, έως ότου περατωθεί η υπόθεση.
Γενικά, διήγαγε μία απόλυτα φυσιολογική και λιτή ζωή, χωρίς πολυτέλεια και υπερβολικά έξοδα, η οποία μηδόλως συνάδει με τη ζωή ενός διακινητή ναρκωτικών, έχοντας ικανοποιητικά εισοδήματα από την εργασία του ως αστυνομικού, ενώ τον συνέδραμαν οικονομικά γονείς του που έχουν μεγάλη οικονομική επιφάνεια.
Τονίζει ακόμη ότι αντέκρουσε πλήρως και αιτιολογημένως τις εναντίον του κατηγορίες, οι οποίες αναφανδόν τυγχάνουν έωλες, καθόσον όλες οι επίμαχες ποσότητες και δη αυτές που βρέθηκαν στην κατοικία των συγκατηγορουμένων του, χρονίων και εξαρτημένων χρηστών ναρκωτικών ανήκαν αποκλειστικά σε αυτούς.

Επισημαίνει ότι ο συγκατηγορούμενός του, καλλιεργούσε ινδική κάνναβη για δική του αποκλειστική χρήση και για να εξυπηρετεί τις δικές του αποκλειστικές ανάγκες λόγω της τοξικομανίας και εξάρτησής του και όχι βέβαια με σκοπό εμπορίας της εξαχθησόμενης εκ συγκομιδής, ποσότητας.
Τονίζει ακόμη ότι όσα κατέθεσε προανακριτικά τα είπε επειδή είχε άγχος και λόγω της σχέσης του με την κόρη των συγκατηγορουμένων του την οποία ήθελε και να προστατέψει..
Στην δική του περίπτωση, όπως τονίζει παραπέρα και εάν ακόμη θεωρηθεί ότι προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις ενοχής, η προσωρινή κράτησή του δεν είναι αναγκαία, καθώς δεν είναι άτομο ιδιαίτερα επικίνδυνο και ούτε έχει αντικοινωνικό χαρακτήρα, έχει δε γνωστή και μόνιμη διαμονή.


πηγή: dimokratiki.gr




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια