Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΠΟΑΣΥ: Συζητήθηκαν οι επιβαλλόμενες τροποποιήσεις Κ.Π.Δ. & Π.Κ.


Ανακοίνωση τής ΠΟΑΣΥ: Σε συνέχεια της συνάντησης της Ομοσπονδίας με τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κωνσταντίνο ΤΣΙΑΡΑ, στις 29 Ιουλίου 2019 (σχετικήανακοίνωσή μας Αρ. Πρωτ.:
605/10/23) και ενόψει της επεξεργασίας στη Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή, σχεδίου νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Γρηγόρης ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ και ο Γραμματέας κ. Γιώργος ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ, συναντήθηκαν σήμερα το πρωί με συνεργάτες του Υπουργού και συζήτησαν εξειδικευμένα επί των θεμάτων του Υπομνήματος που είχαμε υποβάλλει στον κ. Υπουργό, αναφορικά με τις επιβαλλόμενες τροποποιήσεις του νέου Κώδικα Ποινικής Δικονομίας και του νέου Ποινικού Κώδικα.
Κατά τη συζήτηση που διεξήχθη με πνεύμα καλής διάθεσης και συνεργασίας, ζητήσαμε να προχωρήσει άμεσα η θεσμοθέτηση βασικών μας αιτημάτων, όπως:
Η καθιέρωση του «ιδιώνυμου» για τους αστυνομικούς (είχε καταργηθεί από 01.07.2019), ώστε η τέλεση των εγκλημάτων των άρθρων 308Α έως 311 εναντίον αστυνομικού, λιμενικού, πυροσβεστικού και υγειονομικού υπαλλήλου κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας του, να συνιστά ιδιαίτερα επιβαρυντική περίσταση.
Oι μη επιδόσεις δικογράφων από τους αστυνομικούς υπαλλήλους, ζήτημα που ταλανίζει το ανθρώπινο δυναμικό του Σώματος και η Ομοσπονδία μας το παρακολουθεί μέχρι την οριστική επίλυσή του.
Η αυστηροποίηση της κατασκευής και κατοχής μολότοφ, καθώς θα χαρακτηρίζονται πλέον ως εκρηκτικές ύλες και στο εξής το αδίκημα αυτό από πλημμέλημα θα λογίζεται κακούργημα.
Η μη γνωστοποίηση - δημοσιοποίηση των στοιχείων των αστυνομικών μαρτύρων σε υποθέσεις ιδιάζουσας δωσιδικίας, τρομοκρατίας, οργανωμένου εγκλήματος κ.λπ.
Για κάθε περαιτέρω εξέλιξη έως την τελική ικανοποίηση των αιτημάτων που τελούν σε εκκρεμότητα στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, θα υπάρξει νεώτερη ανακοίνωση.
 Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

        O Πρόεδρος                              Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος  






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια