Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Έκτακτη σύγκληση του ΚΥΣΕΑ από τον πρωθυπουργό για το μεταναστευτικό


Συναγερμό σήμανε στην κυβέρνηση η αύξηση των ροών προσφύγων και μεταναστών από την Τουρκία προς την Ελλάδα. Όπως ανακοινώθηκε «Αύριο, Σάββατο 31 Αυγούστου, στις 11.00, θα
συνεδριάσει υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου, το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ), με αντικείμενο την αύξηση των μεταναστευτικών/προσφυγικών ροών».
Ο συναγερμός σήμανε όταν χθες το απόγευμα έφτασαν στην Λέσβο 500 μετανάστες, θυμίζοντας μέρες του 2015, πριν τη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας.
Το κλίμα επιβάρυναν με δηλώσεις τους ακόμη περισσότερο τόσο ο Ταγίπ Ερντογάν όσο και ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, προειδοποιώντας πως οι ροές θα παραμείνουν για καιρό αυξημένες, τόσο λόγω της «εκκαθάρισης» της Κωνσταντινούπολης από μετανάστες, αλλά και του συνεχιζόμενου πολέμου στην Συρία.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο καταυλισμός της Μόριας έχει φτάσει σε οριακό σημείο, φτάνοντας τα 10.241 άτομα, γεγονός που τον κάνει τον μεγαλύτερο καταυλισμό προσφύγων της Ευρώπης!
Για το λόγο αυτό αποφασίστηκε να μεταφερθούν 1.002 άτομα από τη Μόρια στον καταυλισμό της Νέας Καβάλας την Τρίτη, 3 Σεπτεμβρίου, με δυο αρματαγωγά πλοία του Πολεμικού Ναυτικού.
Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και το διάβημα που επέδωσε στον πρέσβη της Τουρκίας ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, ζητώντας από τη γειτονική χώρα να τηρήσει τις δεσμεύσεις που ανέλαβε με την συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση.




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια