Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

''Η ενίσχυση της Δ.Α.Ε.Α. αποτελεί μονόδρομο''


Παραθέτουμε κείμενο που εστάλη στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του bloko.gr
 

Είναι γνωστό ότι με κάθε αλλαγή Κυβέρνησης έρχονται και οι ανάλογες ανακατατάξεις στο σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας, με «έκτακτες» μεταθέσεις και αλλαγές Υπηρεσιών κυρίως γι’ αυτούς τους συναδέλφους που είχαν κατά κάποιο τρόπο «βολευτεί» ή χαθεί από τον χάρτη της ενεργούς αστυνόμευσης , είτε για μικρό είτε για μεγάλο χρονικό διάστημα.
 
Οι παραπάνω κινήσεις την δεδομένη χρονική περίοδο κινούνται στην σωστή κατεύθυνση λαμβάνοντας υπόψη ότι ενισχύονται νευραλγικές και μάχιμες Υπηρεσίες όπως Άμεση Δράση-ΔΙ.ΑΣ καθώς και Τμήματα Ασφαλείας που τα προηγούμενα έτη είχαν απαξιωθεί. Μια ακόμη Υπηρεσία που κατά το χρονικό διάστημα 2015-2019 απαξιώθηκε πλήρως και «στέρεψε» από έμψυχο δυναμικό αποτελεί η Δ.Α.Ε.Α. Η ενίσχυση της αποτελεί μονόδρομο, καθώς φτάσαμε σε σημείο διμοιρίες να αποτελούνται από 7(!) άτομα. Το κύριο αίτημα σχετικά με το ανωτέρω ζήτημα, σχεδόν του συνόλου των συνδικαλιστικών ενώσεων της Αττικής, αποτελεί η αλλαγή του Π.Δ 75/2016 από την πολιτική ηγεσία προκειμένου να τοποθετούνται νεοεξερχόμενοι Αστυφύλακες στην Δ.Α.Ε.Α. Είδαμε όμως το ακριβώς αντίθετο από τους διοικούντες : προ ολίγων μηνών διαταγή ανάγκαζε(!) συγκεκριμένη ηλικιακά ομάδα αστυνομικών που υπηρετούσαν σε Α.Τ της Αττικής να περάσουν από ειδική επιτροπή ώστε να επανδρώσουν τις διμοιρίες. Προφανώς και δεν είχε κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα η όλη κίνηση της διοίκησης καθώς πολλοί συνάδελφοι δεν εμφανίστηκαν στις επιτροπές είτε λόγω νόμιμων είτε έκτακτων κωλυμάτων. Αποτέλεσμα; Ενίσχυση μηδαμινή.
Όταν δεν υπάρχουν ουσιαστικά κίνητρα ώστε να υπηρετήσεις σε μια – από την φύση της - δύσκολη Υπηρεσία και επικρατεί το δόγμα «Αποφασίζομεν και Διατάσσομεν» , δύσκολα τα πράγματα. Και φτάνουμε στο σήμερα. Κυκλοφορούν φήμες, συμπληρωμένες βέβαια από διαταγή, ότι αποφασίστηκε εκ νέου η ενίσχυση της Δ.Α.Ε.Α με Αστυφύλακες που εξήλθαν των σχολών τα έτη 2017-2018, οι οποίοι και υποχρεούνται να περάσουν από ειδική επιτροπή επιλογής προσωπικού προκειμένου να επανδρώσουν τις διμοιρίες. Ισχύει- δεν ισχύει, η συνταγή (της αποτυχίας) παραμένει η ίδια. Από την μια μέρα στην άλλη , αλλάζει η Υπηρεσία, το αντικείμενο της δουλειάς, η περιοχή, η διαμονή (σε κάποιες περιπτώσεις) χωρίς(!) καν δήλωση προτίμησης. Χωρίς να υπάρχει το δικαίωμα άρνησης. Θα μπορούσε κάλλιστα να ενισχυθεί η Δ.Α.Ε.Α με 200-250 Αστυφύλακες της καινούργιας σειράς του 2019, το οποίο και αποτελεί πάγιο αίτημα των συνδικαλιστικών ενώσεων εδώ και πολύ καιρό, χωρίς να διαταραχθεί η υπηρεσιακή και η προσωπική ζωή συναδέλφων που τοποθετήθηκαν και εργάζονται σε Αστυνομικά Τμήματα εδώ και 1-2 έτη. Αναμένουμε από τους φορείς των συνδικαλιστικών Ενώσεων, εφόσον επιβεβαιωθούν οι φήμες αυτές, να επιδείξουν τον ίδιο ζήλο και να καταδικάσουν, όπως και προ ολίγων μηνών, τέτοιες αποφάσεις της διοίκησης που αντί να εξελίσσουν το σώμα το πάνε πολλά χρόνια πίσω.

Υ.Γ Αρκετοί θα συμφωνήσουν, περισσότεροι θα διαφωνήσουν. Το κείμενο αποτελεί προσωπική άποψη την οποία όμως συμμερίζεται η πλειοψηφία των άμεσα ενδιαφερομένων και καλό θα ήταν κάποια στιγμή να επικρατήσει η λογική. Οι απόψεις  του τύπου «τόσα χρόνια αυτό γίνεται και αν δεν θέλεις σπίτι σου» δεν βοηθούν και απεναντίας «τρέφουν»  τον παραλογισμό.







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια