Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Απαραίτητες Υπενθυμίσεις για την ΑΟΖ – Του Νίκου Λυγερού

Πολλοί μιλούν τώρα για την ελληνική ΑΟΖ αλλά μάλλον ξεχνούν ότι την ώρα που δεν ήξεραν καν τι ήταν, ο Μίκης Θεοδωράκης και το επιτελείο του, μας είχε καλέσει με τον Ηλία Κονοφάγο και τον
Αντώνη Φώσκολο για να κάνουμε μια ενημέρωση για όλα τα δεδομένα που είχαμε τότε για τους υδρογονάνθρακες στην Κύπρο αλλά και για τις εκτιμήσεις και τις προοπτικές στην Ελλάδα, έτσι ώστε όλα αυτά τα στοιχεία να ενσωματωθούν σε μια ευρύτερη στρατηγική για να βοηθηθεί η Ελλάδα σε μια κρίσιμη περίοδο. Μάλιστα πολλά από τα ευρήματά μας παρουσιάστηκαν επίσημα και σε κοινή ανοιχτή διάλεξη στην Αθήνα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Μίκης Θεοδωράκης πείσθηκε στην ιδέα της ελληνικής ΑΟΖ με την αρχική σκέψη του Θεόδωρου Καρυώτη και την συμπληρωματική μας όσον αφορά στους υδρογονάνθρακες. Μετά από χρόνια όλα αυτά έχουν επιβεβαιωθεί από τις έρευνες και τις εξορύξεις Ζορ (2015), Καλυψώ (2018) και Γλαύκος (2019).

 Την ίδια περίοδο ενημερώνουμε και τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας. Όλοι λοιπόν είχαν και έχουν την ίδια προσέγγιση για την αναγκαία ανακήρυξη της ελληνικής ΑΟΖ και για τις οριοθετήσεις της σύμφωνα πάντα με το Δίκαιο της θάλασσας και με τη στρατηγική του Ελληνισμού.

 

 







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια