Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Φωνή απόγνωσης από τον Τηλιακό που έπεσε στη θάλασσα με το αναπηρικό του αμαξίδιο


Ευχαριστίες από την καρδιά του στους λιμενικούς της Τήλου και τους ανθρώπους πουν έπεσαν στη θάλασσα για να τον βοηθήσουν πρόσφατα, όταν κινούμενος με το αναπηρικό του αμαξίδιο βρέθηκε

στο νερό με κίνδυνο να πνιγεί, εξέφρασε χθες μιλώντας στη «ΡΟΔΙΑΚΗ» ο 60χρονος κάτοικος του νησιού.

Ο ίδιος όμως, διατύπωσε το παράπονό του, ότι δηλαδή η πολιτεία τον έχει εγκαταλείψει στο έλεος της ασθένειας που αντιμετωπίζει, καθώς παρά τις συνεχείς εκκλήσεις του εδώ και 6 μήνες, δεν του καλύπτουν το τεράστιο κόστος που απαιτείται (υπολογίζεται άνω των 20.000 έως 25.000 ευρώ) προκειμένου να αντικατασταθεί μια ειδική μπαταρία, η οποία είχε τοποθετηθεί στο σώμα του και η οποία λειτουργεί ως νευροδιαβιβαστής για τη σοβαρή ασθένεια από την οποία πάσχει.

«Πρόκειται για μαρτύριο, είπε ο 60χρονος μιλώντας στη «ΡΟΔΙΑΚΗ» (τα στοιχεία του στη διάθεση κάθε αρμόδιου φορέα που θα ήθελε να βοηθήσει) αφού δεν μπορώ ούτε στα βασικά να εξυπηρετηθώ πλέον.
Παιδεύομαι και παιδεύω 6 ολόκληρους μήνες τώρα. Πέφτω συνέχεια, δεν  μπορώ να κάνω ούτε τις βασικές μου υποχρεώσεις. Τους λέω ότι είναι ανάγκη αλλά δυστυχώς δεν καταλαβαίνουν. Έχω ενημερώσει τους πάντες για να με βοηθήσουν, αλλά δυστυχώς δεν καταλαβαίνουν, δεν βοηθούν.
Μου λένε να περιμένω, να εγκριθεί από το υπουργεί αν εγκριθεί. Πόσο να περιμένω. Άνθρωπος είμαι που υποφέρω και δυστυχώς δεν έχω να καλύψω αυτό το υπέρογκο κόστος που απαιτείται για την αλλαγή της μπαταρίας. Αρχικά μου είπαν ότι κάνει 29.000 ευρώ όλη η διαδικασία, μετά 20.000 μετά λιγότερα. Με έχουν πελαγώσει.

Είναι ντροπή αυτό που συμβαίνει.

Έτσι έχουν τα πράγματα. Κι έτσι παραλίγο να χάσω τη ζωή μου όταν βρέθηκα στην πλευρά του λιμανιού και κινούμενος με το αναπηρικό μου αμαξίδιο χτύπησε σε ένα σημείο ο τροχός κι έπεσα στη θάλασσα.

Υποφέρω δυστυχώς και από την ασθένεια του πάρκινσον  και από τον κρατικό μηχανισμό ή τη γραφειοκρατία, δε ξέρω. Που δεν μπόρεσε το κράτος να τα βρει με το νοσοκομείο ή την εταιρεία και να καλύψει το κόστος, εγώ μπορείτε να μου πείτε τι φταίω;

Κάνω έκκληση σε κάθε αρμόδιο. Σε κάθε υπεύθυνο, να με βοηθήσουν. Δεν αντέχουμε άλλο» - κατέληξε ο 60χρονος Τηλιακός.


πηγή: rodiaki.gr




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια