Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πόρτο Χέλι: Τι λέει το πρώτο πόρισμα των πραγματογνωμόνων για την τραγωδία


Εικοσιτετράωρη προθεσμία για να απολογηθεί αύριο έλαβε από την εισαγγελία Ναυπλίου ο 44χρονος χειριστής του ταχύπλοου που συγκρούστηκε την περασμένη Παρασκευή

το βράδυ με μικρό αλιευτικό στη θαλάσσια περιοχή Θύνι Αργολίδας, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο άνδρες 60 και 70 ετών αντίστοιχα και να τραυματιστεί σοβαρά μία 60χρονη γυναίκα.

Ο 44χρονος έως τότε θα κρατηθεί στο λιμεναρχείο Ναυπλίου, ενώ αύριο αναμένονται και τα αποτελέσματα της αιματοληψίας στην οποία έχει υποβληθεί, προκειμένου να διαπιστωθεί αν είχε καταναλώσει αλκοόλ.
Την ίδια ώρα και σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ το οποίο έχει στην τα πρώτα ευρήματα των πραγματογνωμόνων,  ο χειριστής του ταχύπλοου που εμβόλισε αλιευτική βάρκα στο Πόρτο Χέλι, επιτάχυνε ελαφρώς λίγη ώρα πριν την σύγκρουση, αντί να επιβραδύνει.
Η έρευνα φανερώνει επίσης ότι το μικρό αλιευτικό είχε ενεργοποιημένο φωτισμό, που ήταν επαρκής ώστε να φαίνεται, ενώ υπάρχουν πληροφορίες ότι ο χειριστής υπέπεσε σε αντιφάσεις κατά την κατάθεσή του. Οι Αρχές αναμένουν πλέον την ανάλυση του ηλεκτρονικού καταγραφέα του φουσκωτού και  τεχνικά χαρακτηριστικά του σκάφους από την κατασκευάστρια εταιρεία.
Την Δευτέρα θα γίνουν επίσης γνωστά τα αποτελέσματα των αιματολογικών εξετάσεων που έγιναν στο 44χρονο Γάλλο για τυχόν κατανάλωση αλκοόλ πριν το δυστύχημα.
Ο δικηγόρος του, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, δήλωσε πως ο εντολέας του είναι συντετριμμένος από την εμπλοκή του στην τραγωδία.





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια