Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΔΕΚΑ: Άνθρωπος, εργαζόμενος ,συνδικαλιστής είναι η δική μας αξιακή σειρά


Διαβάστε την ανακοίνωση της Δημοκρατικής Ενωτικής Κίνησης Αστυνομικών

Η επιλογή μας να μη τοποθετηθούμε αμέσως μετά τις αισχρές δηλώσεις του έκπτωτου αντιπροέδρου της Π.Ο.ΑΣ.Υ ήταν συνειδητή. Η ΔΕΚΑ ως συνδικαλιστική παράταξη έχει δώσει όλα αυτά τα χρόνια μέσα και έξω από τα σωματεία μάχες απέναντι σε αντιδημοκρατικές και ρατσιστικές αντιλήψεις.

 

Εμείς γνωρίζουμε καλά πώς δομούνται ,πώς τις εκμεταλλεύονται, πώς αναπαράγονται και πώς χρησιμοποιούνται σε βάρος της κοινωνίας και σε βάρος των συναδέλφων μας. Θελήσαμε  λοιπόν  να δούμε την αντίδραση όλων των θεσμικών παραγόντων, της πολιτείας αλλά και του συνδικαλιστικού κινήματος.

 

Σαφώς η άμεση αντίδραση της ΠΟΑΣΥ και η απόφαση της Ε.Γ να τον κηρύξει έκπτωτο από τα αξιώματα του Αντιπροέδρου και του Ειδικού Γραμματέα, λόγω ευθείας παραβίασης του Καταστατικού της Ομοσπονδίας, του Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας και των Αρχών του Κώδικα δεοντολογίας της, η πίστη στις καταστατικές της αρχές, αρχές που εμπνέουν την ενασχόλησή μας με τα συνδικαλιστικά πράγματα της ΕΛ.ΑΣ αποτελεί ενθαρρυντικό στοιχείο. Εδώ όμως πρέπει να γίνει και σαφές η διακριτότητα, η αναγκαιότητα και η ευθύνη της  ύπαρξης των διαφορετικών παρατάξεων και όσα ο καθένας και καθεμιά πρεσβεύει.

 

Προφανώς και δεν έχουμε όλοι την ίδια ανάλυση και την ίδια λογική στο πώς θα υπερασπιστούμε καλύτερα τα συμφέροντα των συναδέλφων μας αλλά όταν το ΕΚΑ Αθηνών παράταξη τόσο του Προέδρου της ΠΟΑΣΥ συναδέλφου Γερακαράκου Γ. όσο και του Προέδρου της ΕΑΣΥΑ συναδέλφου Πάκου Δημοσθένη επαίρεται για πρωτιές και θηριώδη ποσοστά αυτά έχουν πήλινα πόδια και καμία αξία όταν έχεις εγκολπώσει στο ψηφοδέλτιο σου τέτοιες λογικές, αντιλήψεις και φωνές όπως του Σ.Μπαλάσκα.

 

Άνθρωπος, εργαζόμενος ,συνδικαλιστής  είναι η δική  μας αξιακή σειρά. Καλούμε όλο το συνδικαλιστικό κίνημα να απομονώσει τέτοιες φωνές.

 

Δεν πρέπει να παραγνωρίζουμε όμως ότι τέτοιες λογικές γεννά η αντιμεταναστευτική και ακροδεξιά ρητορική από ΜΜΕ και πολιτικά κόμματα.

 

Το κύριο πρόβλημα στα Εξάρχεια είναι η δράση του οργανωμένου εγκλήματος και δε χωράνε κινήσεις εντυπωσιασμού. Η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ελευθερίας δεν έρχονται σε σύγκρουση αλλά συνιστούν ουσιαστική προϋπόθεση για την οικοδόμηση μιας κοινωνίας με ασφάλεια και δικαιοσύνη.
 
 

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ
 
πηγή: dekapolice.gr







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια