28χρονος πήρε άδεια και δεν επέστρεψε στις φυλακές Νέας Αλικαρνασσού


Ο μέχρι πρότινος αρχηγός των αλλοδαπών κρατουμένων στη φυλακή της Νέας Αλικαρνασσού, ο άνθρωπος που θεωρούνταν ο νούμερο ένα των ξένων εγκλείστων του σωφρονιστικού καταστήματος, αλλά «εκθρονίστηκε» πριν λίγο καιρό από έναν συμπατριώτη του για λόγους που ποτέ δεν έγιναν γνωστοί, απέδρασε χθες από τη φυλακή.

 

Ο νεαρής ηλικίας αλλοδαπός, ο οποίος εξέτιε σύμφωνα με πληροφορίες ποινή φυλάκισης έξι χρόνων για διακεκριμένες κλοπές, δεν επέστρεψε χθες, οπότε και έληγε η ολιγοήμερη άδεια που είχε ζητήσει και πήρε.

 

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο 28χρονος Γεωργιανός, μετά από δύο αιτήματα που έκανε για χορήγηση άδειας και τα οποία δεν είχαν γίνει δεκτά, έπεισε τελικώς πριν λίγες ημέρες το συμβούλιο και του δόθηκε τετραήμερη άδεια. Όπως είχε πει, θα διέμενε στη μητέρα του στην Αθήνα, όπου φαίνεται να πήγε για ένα διήμερο και μετά να έφυγε κι από εκεί με άγνωστο προορισμό. Σωφρονιστικοί υπάλληλοι επικοινώνησαν με τη μητέρα του, η οποία επιβεβαίωσε ότι πράγματι ο 28χρονος με το που πήρε την ολιγοήμερη άδεια πήγε στο σπίτι της, όμως όπως είπε η ίδια, μετά από δύο ημέρες έφυγε κι από εκεί, χωρίς να ξέρει που βρίσκεται.

 

Ο αλλοδαπός κρατούμενος ήρθε στην Αλικαρνασσό πριν από τρία με τέσσερα χρόνια, από άλλη φυλακή της χώρας. Δεν είχε ποτέ δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα και δεν είχε υποπέσει σε κάποιο παράπτωμα και πληρούσε τις προϋποθέσεις που ορίζει η νομοθεσία για να του χορηγηθεί η πρώτη άδεια. Δεν επέστρεψε όμως πίσω, ούτε επικοινώνησε με τη φυλακή για να ενημερώσει, αν και σύμφωνα με «πηγές» από τη φυλακή, ήθελε έξι μήνες για να αποφυλακιστεί.

 

Θάνος Περβολαράκης

 

Πηγή: patris.gr