Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τα μέτρα της Τροχαίας για τον 15Αυγουστο: Συνεχείς οι έλεγχοι – Τι επισημαίνει ο πρόεδρος των Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας


Τα μέτρα τροχαίας που ισχύουν χθες και σήμερα με αφορμή την εορτή του Δεκαπενταύγουστου, σημείωσε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος των Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας, Παναγιώτης Ζώντος,

που τόνισε πως θα πρέπει οι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί αυτή την περίοδο και να μην καταναλώνουν αλκοόλ, το οποίο είναι η βασική αιτία για τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα.

Ο κ. Ζώντος, επεσήμανε πως η φετινή χρονιά είναι πιο αισιόδοξη σε σχέση με την περσινή σε ότι αφορά τα τροχαία, καθώς φαίνεται πως οι οδηγοί συμμορφώνονται με τους νόμους της τροχαίας ενώ για τις τροχονομικές παραβάσεις, σχολίασε πως σε αυτό που έχει δοθεί μεγαλύτερη προσοχή είναι οι συνεχείς έλεγχοι της Τροχαίας τόσο του Πύργου όσο και της Αμαλιάδας, στους δρόμους που παρουσιάζεται μεγαλύτερη κυκλοφορία οχημάτων αλλά και σε σημεία όπου υπάρχει συνωστισμός εκδρομέων ή που πραγματοποιούνται εορταστικές εκδηλώσεις.
«Ενόψει του κυκλοφοριακού φόρτου που επικρατεί αυτές τις μέρες στους δρόμους, η Τροχαία έχει λάβει και φέτος έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπισή του σε όλη την Επικράτεια για την διευκόλυνση των οδηγών, την έξοδο των εκδρομέων καθώς και την επιστροφή τους. Έτσι και σε τοπικό επίπεδο οι τροχαίες του Πύργου και της Αμαλιάδας έχουν αυξημένα μέτρα αστυνόμευσης σε σημεία της εδαφικής αρμοδιότητας του δικού τους δικτύου όπου παρουσιάζουν ροή πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων. Έχουν επίσης αυξημένα μέτρα σε εισόδους – εξόδους μεγάλων αστικών κέντρων που υπάρχει κυκλοφοριακή ροή, σε χώρους που παρατηρείται μαζική προσέλευση επιβατών αλλά και σε χώρους όπου θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις.
Εμείς σαν αστυνομία επισημαίνουμε την προσοχή των οδηγών που θα κινηθούν αυτές τις ημέρες στους δρόμους καθώς και θα τους παρακαλέσουμε να μην καταναλώνουν αλκοόλ. Ευχόμαστε καλό Δεκαπενταύγουστο σε όλους και καλή επάνοδο σε όλους τους εκδρομείς», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Ζώντος.
Απαγορεύσεις κυκλοφορίας

Στο μεταξύ, για την αποφυγή πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων, ο κ. Ζώντος, ανέφερε πως, η Ελληνική Αστυνομία, έχει αποφασίσει την απαγόρευση της κυκλοφορίας των βαρέων οχημάτων στους δρόμους αυτό το διήμερο και σχολίασε πως βασικότερες αιτίες πρόκλησης τροχαίων είναι εκτός από την κίνηση των βαρέων οχημάτων, η κατανάλωση αλκοόλ και η αυξημένη ταχύτητα.
«Η Τροχαία, όπως κάθε χρόνο έχει λάβει έκτακτα μέτρα μέσα στα οποία είναι και η απαγόρευση κυκλοφορίας των βαρέων οχημάτων στους δρόμους. Ειδικά από χθες και σήμερα από τις 4 το μεσημέρι έως και τις 11 το βράδυ απαγορεύεται να κυκλοφορούν βαρέα οχήματα. Επίσης ο αυξημένος όγκος των οχημάτων που κινούνται ιδιαίτερα στις μεγάλες οδικές αρτηρίες είναι μια αιτία για την πρόκληση τροχαίων ατυχημάτων, η αυξημένη ταχύτητα και όπως είπα η κατανάλωση αλκοόλ. Γι αυτό οι οδηγοί θα πρέπει να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή και σύνεση. Μάλιστα η κατανάλωση αλκοόλ είναι η βασική αιτία για τα βαριά τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα», σημείωσε ο κ. Ζώντος.
Τσουχτερά πρόστιμα
Όσο για τα πρόστιμα που επιβάλλονται σε περιπτώσεις τροχονομικών παραβάσεων, ο κ. Ζώντος ανέφερε ότι: «Τα πρόστιμα όσον αφορά τις τροχαίες παραβάσεις, την ταχύτητα που είναι συχνό φαινόμενο, επισύρουν πρόστιμα χρηματικά έως και αφαίρεση των αδειών ικανοτήτων των οδηγών, επίσης η κατανάλωση αλκοόλ όπου κι εκεί υπάρχουν παραβάσεις με βεβαίωση χρηματικής παράβασης και αφαίρεση της αδείας ικανότητας στα πλαίσια του αυτοφώρου. Έχουμε μια μείωση των τροχαίων ατυχημάτων φέτος έως και σήμερα και αυτό μας κάνει να αισιοδοξούμε πως θα είναι ένα καλύτερο καλοκαίρι σε σχέση με το προηγούμενο. Φυσικά σε αυτό έχει συμβάλει και η ιδιαίτερη τροχονομική κάλυψη που υπάρχει παρά τις ελλείψεις που έχει η τροχαία εδώ στην περιοχή μας τόσο του Πύργου όσο και της Αμαλιάδας, σε έμψυχο προσωπικό καθώς και σε μηχανοκίνητα μέσα. Ευελπιστούμε πως θα είναι καλύτερα τα πράγματα και θα αποφύγουμε τις αιματοχυσίες που υπάρχουν στην άσφαλτο», επεσήμανε.
Περισσότερα τροχαία, στοίχισαν ανθρώπινες ζωές…
Στη δημοσίευση των συνολικών στοιχείων που αφορούν θέματα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης για το μήνα Ιούλιο σε Αχαΐα, Ηλεία, Αιτωλία και Ακαρνανία, προχώρησε η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, περιλαμβάνοντας και στατιστικά- αριθμητικά στοιχεία του αντίστοιχου περσινού μήνα.
Στην εδαφική αρμοδιότητα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτ. Ελλάδας σημειώθηκαν 52 τροχαία ατυχήματα έναντι 49 τον Ιούλιο 2018. Ειδικότερα, συγκριτικά πάντα με πέρυσι σημειώθηκαν 6  θανατηφόρα έναντι 3, 2 τροχαία με σοβαρό τραυματισμό έναντι 4 και 44 τροχαία με ελαφρύ τραυματισμό έναντι 42. Τα 68 έφτασαν φέτος τα τροχαία δυστυχήματα σε αστικές και αγροτικές περιοχές έναντι 58 τον Ιούλιο 2018, όπου είχαμε συγκεκριμένα 6 νεκρούς έναντι 3, 2 σοβαρά τραυματίες έναντι 4 και 60 ελαφρά τραυματίες έναντι 51. Κυριότερες αιτίες των ατυχημάτων αποτελούσαν η παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, η υπερβολική ταχύτητα, η οδήγηση υπό την επήρεια μέθης και η παραβίαση προτεραιότητας.
Δράσεις τροχονομικής αστυνόμευσης
Οι Υπηρεσίες Τροχαίας της Περιφέρειας βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα, εφαρμόζοντας συγκεκριμένο σχεδιασμό που προβλέπει αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης. Ενδεικτικά, τον Ιούλιο συγκροτήθηκαν 283 συνεργεία αλκοολομέτρησης, ενεργήθηκαν 5.469 έλεγχοι διερεύνησης μέθης και διαπιστώθηκαν 206 παραβάσεις. Ταυτόχρονα βεβαιώθηκαν εκτός των άλλων και 3.382 επικίνδυνες παραβάσεις, εκ των οποίων 1803 για υπερβολική ταχύτητα, 356 για μη χρήση κράνους, 345 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, 113 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα, 49 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, 55 για παραβίαση προτεραιότητας, 75 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, 66 για αντικανονικό προσπέρασμα, 18 για μη χρήση παιδικών καθισμάτων, 165 για Κ.Τ.Ε.Ο., 112 για οδήγηση με φθαρμένα ελαστικά και 57 για επικίνδυνους ελιγμούς.
Συμβουλές Οδικής Ασφάλειας
Η Ελληνική Αστυνομία, με σκοπό να συμβάλλει στη μείωση τροχαίων ατυχημάτων, υπενθυμίζει σε οδηγούς και χρήστες του οδικού δικτύου ότι η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων. Οι οδηγοί οφείλουν να εφαρμόζουν τις διατάξεις του Κ.Ο.Κ., να οδηγούν με σύνεση και προσοχή, ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες και την κατάσταση του οδοστρώματος ακολουθώντας τις υποδείξεις και συμβουλές του προσωπικού της Τροχαίας. Οφείλουμε να προσέχουμε στην οδήγηση και τον έλεγχο οχήματος, να μην καταναλώνουμε αλκοόλ, να μην παραβιάζουμε τα όρια ταχύτητας, να φοράμε ζώνη ασφαλείας ή κράνος, να μην κάνουμε αντικανονικά προσπεράσματα, να μην παραβιάζουμε κόκκινους σηματοδότες σήματα και υποδείξεις τροχονόμων, να μη μιλάμε στο κινητό και να δίνουμε προτεραιότητα σε πεζούς

πηγή:




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια