Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ποια νέα trends αποδεικνύονται επιβλαβή για την υγεία σου;



Πολλές φορές, οι νέες τάσεις, αν και διαφημίζονται ως υγιεινές, τελικά είναι περισσότερο θέμα marketing.

Ποια είναι τα νέα trends που βλάπτουν την υγεία;

Οι marketers προωθούν trends που στοχεύουν σε νέα παιδιά που έχουν ένα γερό και υγιές σώμα. Ωστόσο, όσοι έχουν μια χρόνια ασθένεια ή άλλα θεματάκια, πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί με αυτές τις νέες τάσεις που αφορούν την υγεία.

Υπάρχουν, λοιπόν, ορισμένες έρευνες που δείχνουν πως αυτά τα trends δεν είναι τελικά και τόσο υγιή ή δεν είναι για όλους.

Δείτε παρακάτω ποια trends βλάπτουν την υγεία σου:

Υψηλής έντασης άσκηση

Οι άνθρωποι που ονειρεύονται να έχουν το τέλειο σώμα, θεωρούν πως η έντονη προπόνηση είναι μαγεία! Αλλά μια μελέτη, η οποία πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο Rutgers, έδειξε ότι όσοι κάνουν ασκήσεις που αρμόζουν σε αθλητές, με γρήγορο ρυθμό, είναι πιο επιρρεπείς στο να τραυματιστούν και να υποφέρουν από φλεγμονή των γονάτων και των ώμων. Πρέπει πάντα πριν τη γυμναστική σου να προετοιμάζεσαι καλά κι αν είσαι αρχάριος και θέλεις να χάσεις γρήγορα βάρος, τότε σίγουρα δεν είναι η ιδανική άσκηση για σένα.

Οδοντόκρεμα με άνθρακα

Μια τάση που εξαπλώθηκε γρήγορα και πολλοί ακολούθησαν. Αν θέλεις να χρησιμοποιείς οδοντόκρεμα με άνθρακα θα πρέπει να θυμάσαι πως είναι λειαντικός. Καθαρίζοντας την εξωτερική επιφάνεια των δοντιών, «ξύνει» το σμάλτο, το οποίο δυστυχώς δεν αποκαθίσταται. Αυτό κάνει τα δόντια πιο ευαίσθητα και εμφανίζονται πιο «σκοτεινά». Εκτός από αυτό, μικρά κομμάτια άνθρακα μπορεί να κολλήσουν σε σφραγίσματα και να προκαλέσουν ερεθισμό. Οι συμβουλές από έναν οδοντίατρο θα σε σώσουν.

Βιταμίνες χωρίς συνταγή γιατρού

Οι γιατροί μάς υπενθυμίζουν συχνά πως η λήψη βιταμινών χωρίς συνταγή μπορεί να έχει αρνητικές συνέπειες. Για παράδειγμα, η λήψη μεγάλης ποσότητας βιταμίνης C μπορεί να οδηγήσει στο σχηματισμό πέτρας στα νεφρά. Αν θεωρείς πως δεν παίρνεις όλες τις θρεπτικές ουσίες που έχεις ανάγκη, σκέψου να αλλάξεις τη διατροφή σου ή να συμβουλευτείς ένα διατροφολόγο.


Πηγή: ipop.gr





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια