Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

TNT, βέλη και διόπτρες στην κατοχή μελών σπείρας εξαγωγής ναρκωτικών


 Στο πλαίσιο συντονισμένων δράσεων για την καταπολέμηση της διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών ουσιών, αστυνομικοί της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής πραγματοποίησαν οργανωμένη επιχείρηση, κατά τη διάρκεια της οποίας συνέλαβαν προχθές (8-7-2019) στον Έβρο, τέσσερα (4) μέλη σπείρας που δραστηριοποιούνταν στην μεταφορά ναρκωτικών από την ενδοχώρα στην περιοχή του Έβρου, με σκοπό την εξαγωγή τους στην Τουρκία.

 

Πρόκειται για δύο αλλοδαπούς, ηλικίας 46 και 49 ετών και δύο ημεδαπούς, ηλικίας 40 και 58 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης, παραβάσεις των νόμων περί ναρκωτικών και περί όπλων, καθώς και παραβάσεις σχετικές με τις εκρηκτικές ύλες, κατά περίπτωση.

 

Στην επιχείρηση σύλληψης των δραστών συνέδραμαν επίσης αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης και των Τμημάτων Δίωξης Ναρκωτικών Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας.

 

Ειδικότερα, στο πλαίσιο κατάλληλης αξιολόγησης – αξιοποίησης στοιχείων και εμπεριστατωμένων ερευνών των αστυνομικών της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, διακριβώθηκε η συμμετοχή των δραστών σε κύκλωμα, που συγκρότησε και συντόνιζε ο 46χρονος, το οποίο δραστηριοποιείται στη μεταφορά μεγάλων ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης από την ενδοχώρα στην περιοχή του Έβρου, με σκοπό την εξαγωγή τους στην Τουρκία.

 

Αναλυτικότερα, διαπιστώθηκε ότι ενεργώντας υπό τις εντολές του 46χρονου, ο 49χρονος μετέφερε αρχικά τα ναρκωτικά από τη Θεσσαλονίκη στην περιοχή του Έβρου, όπου τα παραλάμβαναν οι άλλοι δύο δράστες, οι οποίοι με τη σειρά τους τα μετέφεραν σε παραποτάμια περιοχή, προκειμένου στη συνέχεια άγνωστα μέλη της σπείρας να τα εξάγουν στην Τουρκία.

 

Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης, οι τρεις δράστες, ηλικίας 58, 40 και 49 ετών, κατά τη διάρκεια μεταφόρτωσης μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών από το όχημα που οδηγούσε ο 49χρονος στο όχημα που επέβαιναν οι άλλοι δύο.

 

Συγκεκριμένα, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο δεύτερο όχημα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, 51 νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 115.540 γραμμαρίων.

 

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης συνελήφθη στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης και ο 46χρονος αρχηγός της σπείρας, ο οποίος εντοπίσθηκε να επιβαίνει σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

 

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών, στις οικίες, μια αποθήκη, τα οχήματα των δραστών, καθώς και την κατοχή τους, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:

 

2 νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 160 γραμμαρίων

 

 

1 πιστόλι

 

 

453 γραμμάρια εκρηκτικής ύλης TNT

 
2 βαλλίστρες

 
1.727 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων

 
7 βέλη

 
4 μαχαίρια
 
 
1 διόπτρα

 
1 θήκη όπλου

 
1 ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας

 
πλήθος ιδιόχειρων σημειώσεων

 
βιβλιάρια καταθέσεων

 
 
4 ασύρματοι

 

 

1 φωσφορούχο γιλέκο και 1 κράνος με διακριτικά της Ελληνικής Αστυνομίας

 

 

το χρηματικό ποσό των 8.590 ευρώ και 1.500 δολαρίων

 

 

κινητά τηλέφωνα

 

 

Κατασχέθηκαν επίσης τρία (3) οχήματα (δύο Ι.Χ.Ε. και ένα Ι.Χ.Φ.)

 

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ την προανάκριση για την υπόθεση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια