Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Tί περιμένουν οι αστυνομικοί - Του Χρήστου Μπαλάσκα

Αλλαγή κυβέρνησης. Τι καλό μπορεί να φέρει η αλλαγή της κυβέρνησης στις τάξεις των αστυνομικών;



Κατά πολλούς μάλλον η αστυνομία θα ξαναβρεί το δρόμο της. Το δρόμο που τα τελευταία χρόνια είχε χάσει διότι είχε γνωρίσει την πλήρη απαξίωση πρώτον από την πολιτική και δεύτερον από την φυσική ηγεσία. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα μεγάλη μερίδα των πολιτών να χάσει την εμπιστοσύνη της στην Ελληνική Αστυνομία με τα επακόλουθα που όλοι γνωρίζουμε.
Τα τελευταία χρόνια σε όλη την Ελλάδα η ανομία η παρανομία και η εγκληματικότητα γενικά, έχουν φτάσει σε πρωτόγνωρα επίπεδα. Οι συνάδελφοι από διώκτες του εγκλήματος έχουν γίνει διωκόμενοι. Και πως να μη γίνει αυτό από τη στιγμή που η πολιτεία ήταν όχι απλώς απούσα, αλλά  και ιδεοληπτικά ήταν απέναντί μας. Ποτέ δεν ενδιαφέρθηκε κανείς  για το πόσο σημαντικές είναι οι επικοινωνίες για τη ζωή ενός αστυνομικού. Μας άφησαν στο έλεος των πάσης φύσεως κακοποιών οι οποίοι άκουγαν πριν από εμάς για εμάς τις συνδιαλέξεις μας μέσω ασυρμάτου. Μας άφησαν να οδηγούμε και να επιβαίνουμε σε άκρως επικίνδυνα οχήματα τα οποία λόγω παλαιότητας (πολλά είναι μοντέλα του 1998)  και ανύπαρκτης συντήρησης είναι όντως κινούμενα φέρετρα και αυτό έχει αποδειχτεί πολλές φορές στην πράξη με τελευταίο το περιστατικό στην περιοχή του Ζωγράφου που έσπασαν τα φρένα του περιπολικού.

 Οι μπαχαλάκηδες παίζουν με τα Υ.Α.Τ. κάθε νύχτα πετώντας μολότωφ και θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές των συναδέλφων. Σε πολλές περιπτώσεις από τύχη δεν χάσαμε συναδέλφους από πυροβολισμούς με καλάσνικωφ.  Τα αναλώσιμα για την Ελληνική Αστυνομία είναι πια στη σφαίρα της φαντασίας. Αλεξίσφαιρα γιλέκα ληγμένα και ρυπαρά. Εξοπλισμός και δημόσια είδη πληρωμένα από το υστέρημά μας. Διαμελισμός μαχίμων υπηρεσιών. (Άμεση Δράση, Δ.Α.Ε.Α. Ασφάλεια. κλπ ). Ειδικά η Άμεση Δράση τα τελευταία χρόνια υπολειτουργεί και έχει απαξιωθεί πλήρως. Αντί για εβδομήντα και ογδόντα περιπολικά στο λεκανοπέδιο ανά οκτάωρο, έχει καταντήσει να βγάζει εικοσιπέντε. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να έχει αυξηθεί η εγκληματικότητα και να έχει φτάσει σε επίπεδα τέτοια πού είναι δύσκολο να επανέλθει.  Η χορήγηση υφάσματος στολής έχει διακοπεί εδώ και χρόνια. Περιπολία με το φάρο συνεχώς αναμμένο για να δείξουμε ότι είμαστε δήθεν πολλοί. (Το οποίο είναι παράτυπο). Μη καταβολή στην ώρα τους νυχτερινών και εκλογικής αποζημίωσης. Ε.Δ.Ε. για το παραμικρό. Προσλήψεις μέσω πανελληνίων με το σταγονόμετρο. Υπεράριθμοι αστυνομικοί στην υπηρεσία επισήμων και ολιγάριθμοι στο δρόμο. Ο καινούριος ποινικός κώδικας πληγή για τους αστυνομικούς. Το Π.Δ. για την αναδιάρθρωση της ΕΛ.ΑΣ. φτιαγμένο από ανθρώπους οι οποίοι προφανώς δεν γνωρίζουν τίποτα περί αστυνομικού σχεδιασμού.

Αυτά και άλλα πολλά ελπίζουν όλοι οι αστυνομικοί ότι θα αλλάξουν με την καινούρια κυβέρνηση. Μαζί με αυτούς κι εγώ. Το συνδικαλιστικό κίνημα παρακολουθεί και θα συνεχίσει να παρακολουθεί τις εξελίξεις. Ελπίζουμε για το καλύτερο.




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια