Μύκονος: Φέρνουν σκύλους - bodyguards για να προσέχουν τις βίλεςΣτα κόκκινα η εγκληματικότητα στη Μύκονο, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των αστυνομικών αρχών να περιορίσουν το φαινόμενο των κλοπών στις πολυτελείς παραθεριστικές επαύλεις. Οι τουρίστες που τις νοικιάζουν αναγκάζονται να λάβουν επιπλέον μέτρα φύλαξης οι ίδιοι, προκειμένου να προστατέψουν τα προσωπικά τους αντικείμενα. Προσλαμβάνουν λοιπόν στρατιές απο bodyguards οι οποίοι τους ακολουθούν σε κάθε τους βήμα, ενώ κάποιοι παραμένουν στις βιλες για ευνόητους λόγους.

Οι συμμορίες που λυμαίνονται το νησί έχουν καταφέρει, άγνωστο πώς, να γνωρίζουν το οικονομικό status των ενοικιαστών καθώς και τις τοποθεσίες των σπιτιών. 


Κάποιοι πελάτες μάλιστα ζητούν αυξημένα μετρα προστασίας και οι εταιρίες σεκιούριτι που αναλαμβάνουν την προστασία τους, στέλνουν στην Μύκονο ειδικα εκπαιδευμένους σκύλους CPO. 
skulos-mykonos-dyo
skulos-mykonos-enaΟπως αναφέρει στο protothema.gr ο ιδιοκτήτης της εταιρίας Target Security, κ. Χρήστος Γατσης, «η συγκεκριμένη υπηρεσία ονομαζεται close protection operative dogs (από το Πρωτόκολλο των συνόδων ασφαλειας). Πρόκειται για επιχειρησιακά σκυλιά κλειστής φυλάξης, εκπαιδευμένα να αντιλαμβάνονται και να εξουδετερώνουν τον εισβολέα».