Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Γιατί είναι καλύτερο να διατηρούμε τα λεμόνια στην κατάψυξη;



Τα λεμόνια έχει αποδειχτεί ότι προστατεύει από τη στεφανιαία νόσο και μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της χοληστερόλης.

Οι ευεργετικές αυτές ιδιότητες οφείλονται στα φυτοχημικά συστατικά των λεμονιών, τα επονομαζόμενα λεμονοειδή, τα οποία περιέχουν μια ουσία που λέγεται λιμονίνη.

Ένα πράγμα που πρέπει να θυμάστε, είναι ότι πολλά από αυτά τα λεμονοειδή συστατικά υπάρχουν στη φλούδα και όχι στη σάρκα του λεμονιού και έχουν δέκα φορές περισσότερες βιταμίνες και λιμονίνη από το χυμό του. Αν βάζετε απλά λεμόνι στο νερό σας, τότε σίγουρα βοηθάτε το σώμα σας, αλλά θα μπορούσατε να πάρετε ακόμη πιο πολλά λεμονοειδή συστατικά.

Πρώτον, πλύνετε τα λεμόνια, κόψτε τα σε απλά κομμάτια και μην αφαιρέσετε τη φλούδα τους. Στη συνέχεια, μπορείτε να τα αποθηκεύσετε στην κατάψυξη. Αυτό θα σας επιτρέψει να διατηρήσετε τα λεμόνια για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και να τα χρησιμοποιείτε όποτε θέλετε.

Μπορείτε να βγάζετε κάθε τόσο ένα λεμόνι και να το τρίβετε όπως είναι παγωμένο μαζί με τη φλούδα του. Προσθέστε το σε οποιοδήποτε φαγητό ή ποτό σάς αρέσει. Έτσι, όχι μόνο θα πάρετε τη γεύση και το άρωμά του, αλλά και πολλά περισσότερα λεμονοειδή.

Δεν υπάρχει κανένας λόγος που δεν πρέπει καταψύχετε τα λεμόνια σας. Είναι καλό για σας, ανεξάρτητα από το πώς θα επιλέξετε να τα καταναλώσετε.


Πηγή: iatropedia.gr





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια