Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Γιώργος Κουμουτσάκος: Ποιος είναι ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης


Ο Γιώργος Κουμουτσάκος είναι ο νέος αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής. Γεννήθηκε το 1961 στην Αθήνα. Αποφοίτησε από το Λεόντειο Λύκειο το 1979 και άρχισε τις

σπουδές του στις Πολιτικές Επιστήμες, στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών.

Στη συνέχεια έκανε μεταπτυχιακές σπουδές σε θέματα Διπλωματίας στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου του Στρασβούργου και Διεθνούς Πολιτικής στο Πανεπιστήμιο των Βρυξελλών.
Από το 1995 έως και το 1997 βρέθηκε στο Γραφείο του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου. Στη συνέχεια και μέχρι το 2001, ήταν μέλος της Αντιπροσωπείας της Ελλάδος στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Από το 2001 έως και το 2003 διετέλεσε υπεύθυνος για θέματα διμερών σχέσεων, ελληνικής μειονότητας και σχέσεων Ευρωπαϊκής Ένωσης - Αλβανίας στην Ελληνική Πρεσβεία στα Τίρανα.
Από το 2003 έως το 2004 διετέλεσε Επικεφαλής του Γραφείου του Υπουργού Εξωτερικών Πέτρου Μολυβιάτη. Από το Μάρτιο του 2004 διατέλεσε Εκπρόσωπος του Υπουργείου των Εξωτερικών έως τις ευρωεκλογές του Ιουνίου 2009, οπότε και εκλέγεται με τη Νέα Δημοκρατία ευρωβουλευτής. Ως ευρωβουλευτής συμμετείχε στην Επιτροπή Μεταφορών και Τουρισμού και την Επιτροπή Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων.
Στις Περιφερειακές Εκλογές του 2014, κατήλθε ως υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με τον συνδυασμό «180 μοίρες - η Αττική αλλάζει πρόσωπο». Στον πρώτο γύρο των εκλογών συγκέντρωσε ποσοστό 14,08%, το οποίο δεν του εξασφάλισε την συμμετοχή του στον δεύτερο γύρο. Εξελέγη μέλος του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Εξελέγη για πρώτη φορά στις βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 και για δεύτερη φορά στις 20 Σεπτεμβρίου 2015. Στις 13 Ιανουαρίου 2016, με απόφαση του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη, ανέλαβε εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας, θέση την οποία κατείχε μέχρι τον ορισμό της νέας «σκιώδους κυβέρνησης» της ΝΔ οπότε και ανέλαβε υπεύθυνος του Τομέα Κοινοβουλευτικού Έργου του Υπουργείου Εξωτερικών.


πηγή:  ethnos.gr




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια