Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

«Τρικλοποδιές» στην έρευνα για το Μάτι


Την Τρίτη 23 Ιουλίου συμπληρώνεται ένας χρόνος  από τη μαύρη επέτειο της τραγωδίας στο Μάτι,  που είχε ως τραγικό απολογισμό 102 νεκρούς, αλλά και εκατοντάδες άστεγους και
τραυματίες, που ακόμα και σήμερα, έναν χρόνο μετά, δίνουν μάχη για να καλύψουν τις πληγές τους και να πάρουν σαφείς απαντήσεις για τους υπαίτιους της μεγαλύτερης καταστροφής στη  Μεταπολίτευση.
Η κατάρρευση της κρατικής μηχανής, τα λάθη και οι παραλείψεις, οι συγκλονιστικοί διάλογοι που είδαν το φως της δημοσιότητας, σε συνδυασμό με την πρωτοφανή διαχείριση της κρίσης από την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ – που από την πρώτη στιγμή επέλεξε τη συνωμοσιολογία και την απόκρυψη του μεγέθους της τραγωδίας – κάνουν επιτακτική την ανάγκη για άμεσες και ξεκάθαρες απαντήσεις.
Η δικαστική διερεύνηση αυτής της υπόθεσης, η οποία διεξάγεται με μεθοδικότητα και με πολύ προσοχή προκειμένου να αποκαλυφθεί όλη η αλήθεια και να αποκατασταθεί το αίσθημα δικαίου που είναι και το ζητούμενο και για τους συγγενείς των θυμάτων αλλά και για ολόκληρη την ελληνική κοινωνία, δυστυχώς δεν γίνεται χωρίς εμπόδια. Και αυτά τα εμπόδια δεν είναι βέβαια ο όγκος και η πολυπλοκότητα των στοιχείων  που έχουν συγκεντρωθεί από την έρευνα στο στάδιο της προανάκρισης,  αλλά η προσπάθεια που γίνεται από ορισμένες πλευρές να μπουν «τρικλοποδιές» σε αυτή καθεαυτή δικαστική έρευνα.
Την ώρα, λοιπόν, που τα ερωτήματα αυτά παραμένουν επιτακτικά απαντήσεις λίγες μέρες πριν τη μαύρη επέτειο της 23ης Ιουλίου, παίζεται ένα πολύ χοντρό παρασκηνιακό παιχνίδι γύρω από την πολύ σοβαρή δικαστική έρευνα που διεξάγεται για την πολύνεκρη τραγωδία στο Μάτι. Ένα παιχνίδι, μάλιστα, στο οποίο φαίνεται πως ενεργό ρόλο έχουν κάποιοι δικαστικοί και δικηγόροι.
Απώτερος στόχος να φύγει η δικογραφία από τα χέρια του αρμόδιου (έμπειρου και ικανού) ανακριτή που την διεξάγει και να περάσει σε «ασφαλή» χέρια εφέτη ανακριτή. Το ερώτημα απλό. Θα ευοδωθεί αυτή η προσπάθεια,σε μια υπόθεση με σοβαρό ποινικό, αλλά και πολιτικό ενδιαφέρον; Δύσκολα, απαντούν έγκυρες δημοσιογραφικές πηγές που κατά κανόνα έχουν σωστή πληροφόρηση για τα διαλαμβανόμενα στη Δικαιοσύνη.





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια