Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Κανέλλος Νικολάου: Πισωγύρισμα η πρόσληψη ειδικών φρουρών αντί καταρτισμένων αστυφυλάκων


Διαβάστε το άρθρο του Κανέλλου Νικολάου, γενικού γραμματέα της Ένωσης Αξιωματικών Αττικής: Στις προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ.
Χρυσοχοΐδης ανακοίνωσε την άμεση πρόσληψη 1500 αστυνομικών – ειδικών φρουρών για την ενίσχυση της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και την επανασύσταση της ομάδας Δ.ΕΛ.Τ.Α. μέχρι το τέλος του έτους.
       Πράγματι υπάρχει έλλειψη δύναμης συνέπεια και της καταστροφικής μνημονιακής επιταγής όπου οι αστυνομικές σχολές παρέμειναν κλειστές για δύο χρόνια. Φυσικά το ίδιο δεν συνέβη τότε και στις αντίστοιχες στρατιωτικές σχολές που απλά μείωσαν τον αριθμό των εισακτέων τους.
       Η έλλειψη δύναμης όμως δεν μας δίνει το άλλοθι για πισωγυρίσματα ως προς τον τρόπο της εισαγωγής υποψηφίων στις αστυνομικές σχολές. Από το 1995 καθιερώθηκε ο επιτυχημένος, αδιάβλητος και αξιοκρατικός τρόπος της εισαγωγής των υποψηφίων στις αστυνομικές σχολές μέσω των Πανελληνίων εξετάσεων. Έστω και στο παρά ένα μπορείτε να ανακοινώσετε την εισαγωγή 1000 επιπλέον ατόμων για τη σχολή αστυφυλάκων για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020. Το ίδιο ας επαναληφθεί και για το επόμενο ακαδημαϊκό έτος.
     Με την είσοδο των 1500 ατόμων που προτείνεται μέσω ΑΣΕΠ θα δημιουργηθούν στο μέλλον και άλλοι Αρχιφύλακες μη παραγωγικής σχολής. Η Αστυνομία του μέλλοντος επιζητά τα στελέχη της να είναι εκπαιδευμένα και ανακριτικοί υπάλληλοι. Ο Αρχιφύλακας (ΜΠΣ) ή ο «βητάς» όπως έχει καθιερωθεί να λέγεται δεν εξυπηρετεί όσο ένας αστυνομικός – ανακριτικός υπάλληλος τις μάχιμες Υπηρεσίες.
       Στη σημερινή Αστυνομία ο αστυνομικός πρέπει να είναι πολυεργαλείο. Να μπορεί να ανταπεξέλθει σε προανακριτικά καθήκοντα και να μπορεί να εκτελεί και τα υπόλοιπα καθήκοντα του αστυνομικού όπως αυτά περιγράφονται στους κανονισμούς του Σώματος.
      Μπορούμε με το υπάρχον αστυνομικό προσωπικό και την ορθολογική αξιοποίηση του να ανταπεξέλθουμε στις ανάγκες του τ.ε. Αν σταματήσουν οι αλόγιστες διαθέσεις για φυλάξεις ακινήτων στόχων ή φυσικών προσώπων, αν σταματήσει ο απαρχαιωμένος και επικίνδυνος τρόπος φύλαξης και ενσωματωθεί η τεχνολογία και η ομαδοποίηση των στόχων, αν επανελεγχθούν τα πρόσωπα στα οποία διατίθενται αστυνομικοί για συνοδεία και μειωθεί η γραφειοκρατία τότε θα βρεθούν και οι αστυνομικοί που ψάχνετε.
       Εν κατακλείδι μην υποβαθμίζετε τη προσπάθεια χιλιάδων υποψηφίων που επιθυμούν να εισαχθούν στις αστυνομικές σχολές μέσω των πανελληνίων εξετάσεων. Το όφελος θα είναι και για την ίδια την Αστυνομία και για την ίδια την κοινωνία που επιζητά εκπαιδευμένους και καταρτισμένους αστυνομικούς.




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια