Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Σχεδιάζουν αιφνιδιαστική μεταγωγή του Δ. Κουφοντίνα σε κλειστή φυλακή


Μια γιγαντιαία αστυνομική επιχείρηση άρχισε να αναπτύσσεται γύρω από τις αγροτικές φυλακές της Κασσαβέτειας στη Μαγνησία, τρεις μέρες μετά την εκλογική νίκη της ΝΔ, την επομένη από την εγκατάσταση του Χρυσοχοΐδη στον υπουργικό θώκο της Κατεχάκη, με αρμοδιότητα πλέον και τον έλεγχο των φυλακών.

Περιπολικά και αυτοκίνητα της ασφάλειας σταθμεύουν σε διάφορα σημεία έξω από τον περίβολο των φυλακών, σε εικοσιτετράωρη βάση, ενώ κάποια απ' αυτά κάνουν συνεχείς περιπολίες στους δρόμους γύρω από τις εκτάσεις των φυλακών. Κάποια μέρα, στους ένστολους αστυνομικούς και στους ασφαλίτες που «σταλίζουν» έξω από τη φυλακή προστέθηκε και μια κλούβα των ΜΑΤ!

Σε καμιά άλλη φυλακή της χώρας δεν παρατηρήθηκε η λήψη αντίστοιχων μέτρων και έτσι έγινε φανερό ότι η γιγαντιαία αστυνομική επιχείρηση οφείλεται στο γεγονός ότι στη συγκεκριμένη φυλακή κρατείται ο Δημήτρης Κουφοντίνας. Αλλαγή στην ίδια κατεύθυνση υπάρχει και μέσα στη φυλακή, όπου ο Δ. Κουφοντίνας παρακολουθείται διαρκώς και ακολουθείται σε κάθε του βήμα από ένα τζιπάκι της Εξωτερικής Φρουράς, το οποίο παραμένει έξω από το σπιτάκι του με αναμμένα τα φώτα ακόμα και τις νυχτερινές ώρες.

Φοβούνται μην αποδράσει ο Κουφοντίνας; Αστεία πράγματα. Ο Δ. Κουφοντίνας έχει πάρει έξι άδειες. Και τις έξι φορές επέστρεψε έγκαιρα στη φυλακή (και πριν την καθορισμένη ώρα, όπως σημειώνουν οι επίσημες αναφορές). Από πού, λοιπόν, τεκμαίρεται ότι σχεδιάζει να αποδράσει; Ούτε οι κατάπτυστες εισαγγελικές προτάσεις και οι ακόμα πιο κατάπτυστες αποφάσεις του δικαστικού συμβούλιου του Βόλου, με τις οποίες του στέρησαν την έβδομη άδεια, δεν τόλμησαν να διατυπώσουν τέτοιο υπαινιγμό. Σε άλλα «επιχειρήματα» κατέφυγαν.

Είναι φανερό πως με εντολή Χρυσοχοΐδη στήθηκε μια προβοκάτσια. Κατασκεύασαν έναν «κίνδυνο απόδρασης του Κουφοντίνα» και οργάνωσαν αυτή τη γιγαντιαία αστυνομική κινητοποίηση έξω από τις φυλακές Κασσαβέτειας σε καθημερινή βάση, για να προχωρήσουν άμεσα στο επόμενο βήμα: να μεταγάγουν τον Δ. Κουφοντίνα σε κλειστή φυλακή, επικαλούμενοι από τη μια τον κίνδυνο απόδρασης, που οι ίδιοι κατασκεύασαν, και από την άλλη την ανάγκη να επιστρέψουν οι αστυνομικές δυνάμεις στα κανονικά καθήκοντά τους, γιατί στο Βόλο αυξήθηκαν κλοπές και ληστείες εξαιτίας της λειψής αστυνόμευσης. Μέχρι να επανανομοθετήσουν τη δημιουργία Φυλακών τύπου Γ' με ό,τι αυτό συνεπάγεται (στέρηση αδειών από τους κρατούμενους κτλ.).

«Η ασφάλεια είναι το μέγιστο αγαθό» διακήρυξε ο Χρυσοχοΐδης όταν παρέλαβε το διευρυμένο χαρτοφυλάκιο της καταστολής. Ο υπερθετικός βαθμός, με τον οποίο τοποθέτησε την «ασφάλεια» στην κορυφή των αγαθών που υποτίθεται ότι εξασφαλίζει η αστική δημοκρατία, κουρελιάζοντας τις διακηρύξεις του Διαφωτισμού και τα αστικά συνταγματικά κείμενα, αποκάλυψε την κατεύθυνση που πρόκειται ν' ακολουθήσουν. Ο Δ. Κουφοντίνας, εξαιτίας της εκτίμησης που απολαμβάνει από τον ελληνικό λαό και όσων συμβολίζει με την προσωπικότητα και τη στάση του, επιλέγεται ως ο πρώτος στόχος των σταυροφόρων της «ασφάλειας». Οι σε βάρος του διακρίσεις αποκτούν και συμβολικό χαρακτήρα. Αυτός είναι ένας πρόσθετος λόγος για ν' αντιταχθούμε σ' αυτές τις μεθοδεύσεις και να απαιτήσουμε να τερματιστεί το καθεστώς εξαίρεσης και να αναγνωριστούν στον Δ. Κουφοντίνα όλα τα δικαιώματα που προβλέπει ο νόμος.



http://www.eksegersi.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια