Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Η ΕΛ.ΑΣ. κάνει απόβαση στη Μύκονο για να βάλει φρένο στις διαρρήξεις


Δύο κλιµάκια της Ασφάλειας από την Αθήνα έχουν...  µετακοµίσει στη Μύκονο, καθώς το νησί µαστίζεται από διαρρήξεις και κλοπές, µε θύµατα κυρίως πλούσιους τουρίστες. Χθες τα
ξηµερώµατα θύµα έπεσε ένας τουρίστας από το Περού ο οποίος µένει σε ενοικιαζόµενο κατάλυµα στη Χώρα της Μυκόνου.
Διαρρήκτες «άνοιξαν» µε ειδικά εργαλεία την µπαλκονόπορτα του δωµατίου του και στη συνέχεια αφαίρεσαν χρυσαφικά και δύο πανάκριβα ρολόγια αξίας 65.000 ευρώ. Η Αστυνοµία εκτιµά ότι η έξαρση της εγκληµατικότητας στο νησί των ανέµων οφείλεται στο ότι εγκληµατικές οργανώσεις εγκαθίστανται το καλοκαίρι στους δηµοφιλέστερους τουριστικούς προορισµούς της χώρας.
Σύλληψη στο λιµάνι του Πειραιά
Η συγκεκριµένη εκτίµηση επιβεβαιώνεται και από τη σύλληψη 33χρονου που έγινε χθες στο λιµάνι του Πειραιά. Ανδρες της Δίωξης Ναρκωτικώνπαρατήρησαν ότι ένα µηχανάκι το οποίο ήταν έτοιµο να µπει στο πλοίο για Μύκονο έφερε αλλοιωµένες πινακίδες κυκλοφορίας. Οταν σταµάτησαν τον οδηγό για έλεγχο, διαπίστωσαν ότι οι πινακίδες είναι πλαστές. Αµέσως σήµανε συναγερµός και ακολούθησαν έρευνες στις αποσκευές του 33χρονου, ο οποίος είχε πάνω του ένα µικρό οπλοστάσιο: ένα πυροβόλο πιστόλι µε αλλοιωµένο σειριακό αριθµό, µια εφεδρική γεµιστήρα µε τέσσερα φυσίγγια, 12 φυσίγγια, τέσσερις κουκούλες (full face), ένας σουγιάς, ένας φακός, δύο ζευγάρια γάντια µίας χρήσεως, ένα ζευγάρι υφασµάτινα γάντια, δεµατικά (τύπου tire up) και µια µαύρη κολλητική ταινία.
Οι διωκτικές Αρχές έκριναν ότι πρέπει να γίνει έρευνα και στο σπίτι του συλληφθέντος. Ετσι, ύστερα από εισαγγελική παραγγελία, λιµενικοί µπήκαν στο διαµέρισµα του 33χρονου και εντόπισαν ποσότητα ναρκωτικών. Ο συλληφθείς είχε κάνει κράτηση σε ξενοδοχείο στη Μύκονο, στο οποίο θα έµενε µαζί µε ακόµα τρία άτοµα. Η Αστυνοµία δεν αποκλείει να πρόκειται για µέλη σπείρας που θα «µετακόµιζε» τµηµατικά στο νησί, µε σκοπό τη διάπραξη ληστειών.
Στο µεταξύ, µε επιστολή που απέστειλε στον υπουργόΠροστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο δήµαρχος Μυκόνου, Κωνσταντίνος Κουκάς, ζητά ενίσχυση των αστυνοµικών υπηρεσιών στο νησί, επικαλούµενος µεγάλη έξαρση της εγκληµατικότητας.






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια