Οχτώ καλοκαιρινά ποτά με χαμηλές θερμίδεςΈνα καλό ποτάκι το απόγευμα στην παραλία ή το βράδυ στο beach bar είναι αυτό που ονειρευόμαστε αρκετοί από εμάς.

Τα ποτά, όμως, «μαζεύονται» και μαζί τους και οι θερμίδες το καλοκαίρι. Γι’ αυτό και εμείς συγκεντρώσαμε οχτώ από τα αγαπημένα μας light ποτά, που δεν θα μας στερήσουν ούτε την απόλαυση, ούτε την αυτοπεποίθηση στην παραλία!

1. Τεκίλα με φρέσκο χυμό λάιμ: 200 θερμίδες

Οι μαργαρίτες έχουν από 300-400 θερμίδες, ανάλογα με τον τρόπο που παρασκευάζονται. Εάν προσέχεις τη γραμμή σου και θέλεις μια πιο διαιτητική εκδοχή του αγαπημένου κοκτέιλ, ζήτησε από τον μπάρμαν να σου φτιάξει ένα κοκτέιλ με τεκίλα, φρέσκο χυμό λάιμ, αντί για σιρόπι, που περιέχει πολλή ζάχαρη.

2. Βότκα λεμόνι: 96 θερμίδες

Είναι ένα από τα πιο κλασικά απλά ποτά. Αντί για συσκευασμένο χυμό, ζήτησε να σου βάλουν φρεσκοστυμμένο χυμό λεμόνι για να γλιτώσεις πολλές θερμίδες.

3. Μοχίτο χωρίς σιρόπι: 100 θερμίδες

Ένα κλασικό μοχίτο περιέχει περίπου 170 θερμίδες. Εάν ζητήσεις, όμως, από τον μπάρμαν να παραλείψει το σιρόπι θα γλιτώσεις σίγουρα 40-70! Ζήτησε να στο φτιάχνουν με light ρούμι, 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη ή στέβια, μπόλικη μέντα και φρέσκο χυμό λάιμ.

4. Ροζέ: 120 θερμίδες

Υπάρχει πιο απολαυστικός και chic τρόπος να πιεις το ποτό σου; Επίλεξε ροζέ με χαμηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ, που συνήθως έχουν και χαμηλότερο θερμιδικό φορτίο.

5. Λευκό κρασί: 121 θερμίδες

Είναι μια εξαιρετική επιλογή για εσένα που προσέχεις τη γραμμή σου. Θα σε συμβουλεύαμε μόνο να μείνεις μακριά από τις πιο γλυκές ποικιλίες, όπως το prosecco, που περιέχουν περισσότερες θερμίδες.

6. Κόκκινο κρασί: 125 θερμίδες

Τα παραπάνω ισχύουν και για το κόκκινο κρασί. Προτίμησε ένα ξηρό κρασί με χαμηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ. Αγαπημένες μας επιλογές είναι το pinot noit, το cabernet και το sauvignon.

7. Μαρτίνι: 170 θερμίδες

Το μαρτίνι είναι το πλέον «φινετσάτο» κοκτέιλ. Η θερμιδική του αξία, όμως, είναι απίστευτα γλυκιά με μόλις 170 θερμίδες ανά ποτήρι!

8. Gin & tonic: 120 θερμίδες

Ίσως ένα από τα πιο δημοφιλή ποτά, το Gin & Tonic συγκαταλέγεται ανάμεσα στα must του καλοκαιριού! Η πιο διαιτητική του εκδοχή περιλαμβάνει light gin, σόδα αντί για tonic και μεγάλη ποσότητα λάιμ, με αποτέλεσμα οι θερμίδες του να μην ξεπερνούν τις 100.


Πηγή: olivemagazine.gr