Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Δικαίωμα επανόδου στην Αστυνομία για τον Σαραλιώτη


Δικαίωμα επανόδου στην υπηρεσία και πλήρους αποκατάστασης αποκτά ο συγκατηγορούμενος του Επαμεινώνδα Κορκονέα, Βασίλης Σαραλιώτης ο οποίος χθες κρίθηκε ομόφωνα αθώος λόγω αμφιβολιών, από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας. 
Σύμφωνα με τη νομολογία, δικαιούται να υποβάλλει αίτηση επαναπρόσληψης στο Αρχηγείο της ΕΛΑΣ η οποία θα κριθεί θετικά από το δευτεροβάθμιο πειθαρχικό όργανο, αφ΄ ης στιγμής έχει αθωωθεί οριστικώς, και ως εκ τούτου θα επανενταχθεί στο Σώμα. Περαιτέρω θα λάβει αναδρομικά και τους αναλογούντες βαθμούς. 

Ο Σαραλιώτης ήταν συνεπιβάτης του Κορκονέα στο περιπολικό το μοιραίο βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου 2008 όταν ο δεύτερος δολοφόνησε εν ψυχρώ τον 16χρονο μαθητή Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο. Προφυλακίστηκε και αποφυλακίστηκε με περιοριστικούς όρους τον Οκτώβριο του 2012 καταδικασθείς πρωτοδίκως σε 10 χρόνια κάθειρξη. Έκτοτε δούλευε ως ιδιωτικός υπάλληλος στη Δράμα έχοντας απολυθεί από την υπηρεσία του. Στο Σώμα των Ειδικών Φρουρών είχε ενταχθεί το 2000. Εφόσον γίνει δεκτή η αίτηση του (σς δεν υπάρχει ουσιώδης λόγος απόρριψης), θα επανέλθει κανονικά στα καθήκοντα του ως αστυφύλακας.





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια