Κληρονομείται η αίσθηση του χιούμορ από τους γονείς στα παιδιά;Η αίσθηση του χιούμορ μας είναι κάτι που τελικά μαθαίνουμε από τους γονείς μας.

Ξεκινώντας από τους πρώτους μήνες της ζωής μας, μαθαίνουμε, αντιγράφοντας τα πάντα από τους γονείς μας και παρατηρώντας τις αντιδράσεις τους σε διαφορετικούς τύπους καταστάσεων.

Αυτή η διαδικασία ξεκινάει σε ηλικία 6 μηνών, όταν τα μωρά γνωρίζουν τις συναισθηματικές αντιδράσεις των γονιών τους, ακόμα και το γέλιο.

Εάν ο γονέας ενός παιδιού ηλικίας 6 μηνών εμφανίζει αδιαφορία ως απάντηση σε ένα συμβάν, το παιδί πιθανόν να κάνει το ίδιο. Αντίθετα, εάν οι γονείς γελούν σε κάτι που συμβαίνει, τα μωρά θα είναι ενθουσιασμένα και θα επαναλάβουν την ίδια συμπεριφορά.

Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε από μια ομάδα εμπειρογνωμόνων της Βρετανικής Ψυχολογικής Εταιρείας (BPS), διαπίστωσε ότι ένα μωρό δεν είναι ακόμα σε θέση να αποφασίσει αν κάτι είναι διασκεδαστικό ή όχι σε ηλικία 6 μηνών. Επομένως, ψάχνουν για την αντίδραση των γονιών τους και αντιγράφουν τα πιο ενδιαφέροντα.


Πηγή: baby.gr