Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Επίσκεψη τριών ωρών του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στην αντιτρομοκρατική


Την πλέον αγαπημένη του υπηρεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, την αντιτρομοκρατική, επιστέφτηκε το μεσημέρι της Παρασκευής ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης
Χρυσοχοΐδης. Και μάλιστα, όπως πληροφορηθήκαμε, επρόκειτο για …αρμένικη επίσκεψη που διήρκεσε περίπου τρείς ώρες.
Ο Υπουργός ζήτησε πλήρη ενημέρωση για την εικόνα που υπάρχει πλέον στο πεδίο της λεγόμενης «νεοτρομοκρατίας», ένα πεδίο που γνώρισε κατά την προηγούμενη περίοδο της θητείας του στην Κατεχάκη. Τότε όμως, ήταν η εποχή των ερευνών, των αποκαλύψεων και των συλλήψεων, τόσο για τον «Επαναστατικό Αγώνα», όσο και για την «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς». Σήμερα η εικόνα είναι εντελώς διαφορετική, με το σύνολο των καταδικασμένων για εκατοντάδες ενέργειες και επιθέσεις να έχει αποφυλακιστεί.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Χρυσοχοΐδης ρώτησε επανειλημμένα για την δυναμική που υπάρχει σήμερα στον αντιεξουσιαστικό χώρο, προς την κατεύθυνση της δημιουργίας ένοπλων ομάδων, για πρόσωπα που πιθανόν έχουν στοχοποιηθεί από τις έρευνες και την συλλογή πληροφοριών των ειδικών ομάδων της αντιτρομοκρατικής και γενικά για τις τάσεις και τις ζυμώσεις στον χώρο αυτό. Συγκεκριμένη ενημέρωση του έγινε και για τις σοβαρές επιθέσεις με Καλάσνικοφ και χειροβομβίδες που έχουν γίνει εναντίον Αστυνομικών και Πρεσβειών, και οι οποίες δεν έχουν εξιχνιαστεί.
Ενημέρωση ζήτησε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη για τις αποφυλακίσεις των καταδικασμένων για τρομοκρατικές ενέργειες, και ειδικά για το σύμπλεγμα των Νόμων και των ευεργετικών διατάξεων που οδήγησε σε αυτές.
Του Θάνου Σωτήρη







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια