Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ο Νίκος Καραδήμας συμβουλεύει τον Υπουργό: Μην αφήσετε τον χρόνο να τρέξει


Διαβάστε ανάρτηση τού Νίκου Καραδήμα: Δυο τρεις συμβουλές θα ήθελα να δώσω στον κ. Υπουργό ούτε με ταπεινότητα,αλλα ούτε και με περισσιο θράσος. Απλά ως αστυνομικός. Επειδή μέχρι σήμερα έγιναν εκατοντάδες αποτυχημένες απόπειρες αναδιάρθρωσης και όχι μόνο,να μην λειτουργήσει εν θερμώ η νέα πολιτική διοίκηση,η οποία προφανώς και θα δέχεται εισηγήσεις.

Να αφουγκραστεί την φωνή των πολλών που δεν έχει την δυνατότητα να την ακούει στα στρογγυλά τραπέζια.
Αρκετοί επιτελικοί αξιωματικοί ενδεχομένως αριστοι στα επιτελικά καθήκοντα δυστυχώς είναι ξένοι με το αντικείμενο της αστυνόμευσης λόγω των αρκετών ετών απουσίας απ τα πεζοδρόμια.και με ελλειπή χρόνο διοίκησης.
Εμεις οι απλοί αστυνομικοί και ορισμένοι μέχρι τον βαθμό του δ/ντη για αρκετά χρόνια με αρκετες διοικήσεις, προ η μετα μνημονίων βρισκόμαστε καθημερινά και τα λέμε εν ώρα υπηρεσίας, στα τμήματα,στα μέτρα,στα γήπεδα,στα δικαστήρια και σε όλες τις εκδηλώσεις των αστυνομικών δραστηριοτήτων, σε ενα ευρύ φάσμα, που πρεπει να μας ακούσετε:
1) Εχουμε αρκετούς υψηλόβαθμους αξιωματικούς που κρίθηκαν σε δυσανάλογο προς προαγωγή χρόνο με τον συνολικό υπηρετήσιμο χρόνο .
Αντιστράτηγοι Υποστράτηγοι ,Ταξίαρχοι που δεν υπάρχουν σε άλλα σώματα στη χώρα μας και στο εξωτερικό! 
Εχουν πια οριμο ποσοστό συνταξιοδότησης σε συνδυασμό με τους αποστρατευτικούς βαθμούς.
Να μειωθούν στο 50% οι θεσεις των Αντ/γων και Υποσ/γων και να ισχύει το υφιστάμενο καθεστώς εξέλιξης εως τον βαθμό του δ/ντη. Απο εκει και πάνω τα κριτήριά αξιολόγησής να είναι αυστηρότατα.

2) Να ενισχυθούν τα τμήματα τάξης και ασφάλειας με πραγματικό αριθμό υηρετούντων καθ όλο το 24ωρο και όχι στα χαρτιά. Προς θεού μη τα ενοποιήσετε. Απλά μειώστε τα.
3) Αρκετοί στοχοι ανευ ουσίας που μπορει να καλύπτονται απο εποχούμενες περιπολίες. Οι πεζές ειναι αποτυχία σήμερα! Αρκετοι και δυστυχώς νέοι συνάδελφοι υπάρχουν σε πολιτικά η επιχειρηματικά πρόσωπα η ξένους επισήμους.
4) Αντιστοιχία του χαμηλόβαθμου προσωπικού με νέο βαθμολόγιο με τα άλλα σώματα που επίσης έχουν αρκετούς υψηλόβαθμούς.
5) Φανταστείτε επ αυτού μια ιδιωτική επιτυχημένη επιχείρηση με εναν
δ/νοντα σύμβουλο και συγκρίνετε με ενα επιτελειο απο 8-10 ανώτατους αξιωματικούς.

6) Μην ενδίδετε σε εκατονταδες συνδικαλιστές των αναρίθμητων σωματείων και αλλάξτε τον συνδικαλιστικό νόμο με περιορισμένο αριθμό σωματείων (ενα ανα περιφέρεια σε όλους τους βαθμούς ) ειναι αρκετά! Με μια μόνο ομοσπονδία αστυνομικών για όλους τους βαθμούς.
6) Αναβάθμιση των εγκληματολογικών υπηρεσιών και άμεση πρόσβαση στο εγκληματολογικό αρχειο και στο mondus operandi απο όλες τις υπηρεσίες.
7) επισκεφθείτε η στείλετε εκπροσώπους σας να μας ακούσουν και όχι να εισηγηθούν. Να κάνουν μαζί μας ενα 8ωρο αν χρειαστεί.
8) Και όλα αυτά σύντομα μην αφήσετε τον χρόνο να τρέξει....






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια