Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Φωτογραφίες και Βίντεο από τη φυτεία όπου έπιασαν τους δραπέτες της Κασσάνδρας


Στο πλαίσιο αυτών των αδιάκοπων προσπαθειών μας, έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και οργανωμένη επιχείρηση του Αστυνομικού Τμήματος Ευπαλίου Φωκίδας, με τη συνδρομή
αστυνομικών των Α’ και Β’ Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος Ασφαλείας Άμφισσας – Δελφών, της Β’ Ο.Ε.Π.Τ.Α. του Τμήματος Τροχαίας Άμφισσας – Δελφών και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φωκίδας, εντοπίστηκε μεγάλη φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης, σε δύσβατη αγροτική περιοχή της Τοπικής Κοινότητας Τρικόρφου Φωκίδας.
Ειδικότερα οι αστυνομικοί, κατορθώνοντας να προσεγγίσουν την φυτεία, η οποία εκτεινόταν σε ιδιαίτερα απροσπέλαστο σημείο, διαπίστωσαν ότι επρόκειτο για έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο, με εμφυτευμένα δενδρύλλια κάνναβης, ο οποίος εκτεινόταν σε τρία επίπεδα, ενώ εντός αυτού υπήρχαν και καταλύματα των καλλιεργητών.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης, εντοπίστηκαν προχτές (20-07-2019) το πρωί δύο αλλοδαποί, ηλικίας 33 και 31 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι επιτηρούσαν το χώρο της φυτείας και έφεραν επάνω τους ιδιαίτερα βαρύ οπλισμό.
Μετά από δυναμική επέμβαση, κατά την οποία οι δράστες προέβαλαν σθεναρή αντίσταση, οι αστυνομικοί τους ακινητοποίησαν και τους συνέλαβαν, χωρίς να τους αφήσουν περιθώριο χρήσης των όπλων τους.

Συγκεκριμένα από τους αστυνομικούς κατασχέθηκαν:
πολεμικό τυφέκιο, τύπου Kalashnikov , με (28) φυσίγγια στην γεμιστήρα του,
(2) πιστόλια, με (14) και (9) φυσίγγια στις γεμιστήρες τους, καθώς και
(2) χειροβομβίδες.
Από τη φυτεία εκριζώθηκαν συνολικά (837) δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως και (2,50) μέτρων, ενώ επίσης κατασχέθηκαν (2) σάκοι που περιείχαν (6) κιλά και (640) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, όπως επίσης κινητά τηλέφωνα, διάφορα τρόφιμα και αντικείμενα χρήσης και επιβίωσης των καλλιεργητών.
Όπως προέκυψε από την ενδελεχή έρευνα, οι δύο συλληφθέντες ήταν δραπέτες φυλακών. Αναλυτικότερα είχαν δραπετεύσει την 16-07-2019, από το Αγροτικό Κατάστημα Κράτησης Κασσάνδρας Χαλκιδικής.

Την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Ευπαλίου, ενώ οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν αρμοδίως.






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια