Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΔΕΚΑ - ΑΚΙΔΑ: Επιστροφή στο παρελθόν;


Ανακοίνωση των ΔΕΚΑ και ΑΚΙΔΑ: Από την πρώτη στιγμή της ίδρυσης τους, οι συνδυασμοί μας διεκδίκησαν ένα αντικειμενικό σύστημα αξιολόγησης και κρίσεων των Αξιωματικών του
οργανισμού, για την διασφάλιση της δικαιοσύνης και της αξιοκρατίας, ενώ προτείναμε την επιλογή της ηγεσίας του σώματος από διακομματική κοινοβουλευτική επιτροπή, διεκδίκηση την οποία δεν εγκαταλείψαμε λεπτό και από την οποία δεν θα υπαναχωρήσουμε ούτε τώρα.


Η εξώθηση σε παραίτηση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας κινείται στην εντελώς αντίθετη κατεύθυνση από τη δική μας λογική, για διακομματική συναίνεση στα θέματα ασφαλείας και επαναφέρει ιδιοκτησιακές λογικές των θεσμών και του κράτους. 


Η υποχρεωτική διετής θητεία του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, αποτελεί την ελάχιστη εγγύηση της συνέχειας του κράτους και την ελάχιστη προστασία του θεσμού από κομματικές σκοπιμότητες. Η καταστρατήγηση της μας γυρίζει χρόνια πίσω. Τον κομματισμό της δημόσιας διοίκησης και τις φιλέκδικες αντιλήψεις έχει πληρώσει πολύ ακριβά ο οργανισμός μας στο παρελθόν, με σοβαρές συνέπειες σε βάρος της ασφάλειας του πολίτη. 


Καλούμε τις Ομοσπονδίες μας να καταδικάσουν χωρίς αστερίσκους αυτές τις πρακτικές, για να αποτρέψουμε από κοινού, την οποιαδήποτε σκέψη για οπισθοδρόμηση. 


Το επόμενο διάστημα , όπως έχουμε δεσμευθεί θα είμαστε παρόντες με την ίδια αγωνιστικότητα και διεκδικητικότητα του προηγούμενου διαστήματος, κόντρα σε πισωγυρίσματα , δίπλα σε κάθε συνάδελφο και τα προβλήματα του κι ελπίζουμε να πράξουν το ίδιο όλες οι παρατάξεις που οφείλουν να εκπροσωπούν τα συμφέροντα των συναδέλφων.











Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια