Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Έφτασε η ώρα της ετυμηγορίας των δικαστών για τη δολοφονία Γρηγορόπουλου


Έντεκα χρόνια μετά τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου τον Δεκέμβριο του 2008, το Μεικτό Ορκωτό  Λαμίας αναμένεται σήμερα να εκδώσει την ετυμηγορία του  για τους
κατηγορούμενους ειδικούς φρουρούς Επαμεινώνδα Κορκονέα και Βασίλη Σαραλιώτη.
Η απόφαση  επρόκειτο να ανακοινωθεί  από το Δικαστήριο στις 19 Ιουνίου, ωστόσο εξαιτίας προβλήματος υγείας που επικαλέστηκε ο συνήγορος του Κορκονέα η  δίκη διεκόπη. Λόγω αυτής της διακοπής η κρίση των δικαστών για την περαιτέρω τύχη των δύο αστυνομικών  θα βασιστεί στο  νέο ποινικό κώδικα που  τέθηκε σε ισχύ από 1ης Ιουλίου και προβλέπει ευνοϊκότερη μεταχείριση σε κατηγορούμενους με λευκό ποινικό μητρώο και πρότερο έντιμο βίο.
Πρωτόδικα ο Επαμεινώνδας Κορκονέας καταδικάστηκε από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Άμφισσας σε ισόβια για ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό ενώ ο Βασίλης Σαραλιώτης σε 10ετή κάθειρξη επίσης χωρίς ελαφρυντικά. Σε αντίθεση με τον Κορκονέα που συνεχίζει να κρατείται στις φυλακές Δομοκού ο Σαραλιώτης αποφυλακίστηκε με περιοριστικούς όρους το 2012.
Η εισαγγελική πρόταση
Τώρα  ο εισαγγελέας του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου  της Λαμίας Βασίλειος Χανής, έχει  προτείνει την τροποποίηση του κατηγορητηρίου από ανθρωποκτονία με ευθύ δόλο σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, όσον αφορά  στον Κορκονέα και την αθώωση του Σαραλιώτη που κατηγορείται για συνέργεια.
Ο εισαγγελικός λειτουργός σκιαγραφώντας  τη συμπεριφορά του Κορκονέα έκανε λόγο για «ανεξήγητη εγωιστική διάθεση», χαρακτηρίζοντας την κίνησή του να πυροβολήσει σε κατοικημένη περιοχή «τρελή» . Σημείωσε δε  ότι ειδικά αυτός   «ήθελε να δείξει τα προσόντα του και την ανωτερότητά του, την προσωπική και όχι την ανωτερότητα της Αστυνομίας, και ενήργησε μέσα σε θυμό και αγανάκτηση, μια συμπεριφορά η οποία κρίνεται επιπόλαια, αντιυπηρεσιακή και αντιεπιχειρησιακή».
Κατά τον κ. Χανή «δεν υπάρχει λογική εξήγηση για αυτά τα οποία εξελίχτηκαν» καθώς «ο τρόπος που ενήργησαν απέχει κάθε έννοιας που έχει σχέση με την Αστυνομία, απάδουν από την αξιοπρέπεια των ατόμων…ο Αλέξης ήταν ο άτυχος της στιγμής που δέχτηκε τη σφαίρα από εξοστρακισμό», ενώ επισήμανε πως «ο πυροβολισμός από την πλευρά του Κορκονέα δεν ήταν ευθύς αλλά γνώριζε όταν πυροβολούσε ότι μπροστά του βρίσκονταν παιδιά».





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια