Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Συνάντηση Χρυσοχοίδη-Δημοσχάκη: Συζήτησαν και την μείωση των αστυνομικών που έχει;


Συνάντηση με το νέο Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, είχε χθες βράδυ ο Βουλευτής Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αναστάσιος Δημοσχάκης, αφού τον επισκέφτηκε εκτάκτως στο γραφείο του στην οδό Κατεχάκη.

Ο κ.Δημοσχάκης, σύμφωνα με το δελτίο τύπου από το γραφείο του, “τον ενημέρωσε σχετικά με την ειρηνική εισβολή που δέχεται η Ελλάδα στα χερσαία σύνορά της στον Έβρο, η φρούρηση των οποίων έχει αφεθεί στη φιλοτιμία και φιλοπατρία των Αστυνομικών γενικά. Ζήτησε την αύξηση των μέτρων φρούρησης αυτών και αποτροπή της παραβίασης τους, ενισχύοντας τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης (ΤΣΦ) του ακριτικού και νευραλγικού Νομού, με επαρκές στελεχιακό δυναμικό από άλλες Υπηρεσίες της Χώρας, στο πλαίσιο του πετυχημένου επιχειρησιακού Σχεδίου ΑΣΠΙΔΑ!
Επί πλέον υπογράμμισε την αναγκαιότητα εκσυγχρονισμού των Υπηρεσιών και εφοδιασμού αυτών με τα απαραίτητα υλικοτεχνικά μέσα και οχήματα.
Πρότεινε την αύξηση των οργανικών θέσεων των ΤΣΦ, προκειμένου να καλυφθούν αυτές σε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα με τις ετήσιες γενικές μεταθέσεις και να σταματήσει η απαράδεκτη απόσπαση αστυνομικών με έξοδα δικά τους ή του δημοσίου.
Τέλος ζήτησε να εξεταστεί με πνεύμα δικαίου το αίτημα της προσφυγής 28 αστυνομικών που είναι αποσπασμένοι από το 2012 στα ΤΣΦ Έβρου και επανέρχονται λίαν συντόμως στην Αττική, προκειμένου να ενισχυθεί η ΓΑΔΑ σε βάρος της ασφάλειας της ακριτικής περιοχής, δημιουργώντας κοινωνικά προβλήματα σε ισάριθμες οικογένειες!!!
Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, υποσχέθηκε ότι θα εξετάσει με τη δέουσα προσοχή τα θέματα που του έθεσε ο Βουλευτής και δήλωσε ότι θα επισκεφτεί προσεχώς τον Έβρο, για να διαπιστώσει από κοντά πως έχει η όλη κατάσταση”.

Τους πολλούς δικούς του αστυνομικούς

συζήτησαν αν ο ίδιος θα τους μειώσει;

Η συνάντηση του Αναστάσιου Δημοσχάκη και του νέου υπουργού Μιχάλη Χρυσοχοίδη, έγινε προφανώς σε πολύ καλό κλίμα, αφού γνωρίζονται από παλιά, μια και ο βουλευτής Έβρου υπήρξε υφιστάμενος του επί των Κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, όταν και πάλι ο κ.Χρυσοχοίδης βρισκόταν στο ίδιο υπουργείο. Περίμενε βέβαια να συνεργαστούν τώρα, με την τοποθέτηση του από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη σε πόστο υφυπουργού στο Προστασίας του Πολίτη (ή στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας) αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε και προτίμησε εξωκοινοβουλευτικούς και μάλιστα απόστρατους, όπως τον συνάδερφο του επίσης πρώην Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ Λευτέρη Οικονόμου στο συγκεκριμένο υπουργείο.
Η συνάντηση αυτή πάντως συνέπεσε με την εντολή που έδωσε ο νέος Υπουργός Δημόσιας Τάξης και εκδόθηκε σχετική διαταγή από την ΕΛ.ΑΣ να αποδεσμευθούν αστυνομικοί από την φρούρηση VIP και πολιτικών προσώπων και μάλιστα οι  εκλεγμένοι βουλευτές και ευρωβουλευτές δικαιούνται έναν μόνο αστυνομικό. Ιδού και η σχετική διαταγή:
Μια και ο κ.Δημοσχάκης έθεσε πάντως πολύ έντονα και επιτακτικά στον Μιχάλη Χρυσοχοίδη την ανάγκη ενίσχυσης Τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης του Έβρου με στελεχιακό δυναμικό  τίθενται τα εξής ερωτήματα:
  1. Συζήτησαν για τους πολύ περισσότερους αστυνομικούς που διαθέτει από το 2015 που εκλέχθηκε ο βουλευτής Έβρου; Γιατί είναι αυτός που έχει αποσπασμένους τους περισσότερους από κάθε άλλον συνάδερφο του της Βουλής.
  2. Τουλάχιστον 4 και κατ’ άλλους 5 αστυνομικούς έχει ο Αναστάσιος Δημοσχάκης, αφού κάποιους δικαιούται ως βουλευτής και τους άλλους ως πρώην Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας.
  3. Θα δώσει λοιπόν αυτός πρώτος το… καλό παράδειγμα και θα μειώσει τους αστυνομικούς που του έχουν διατεθεί αξιοποιώντας ο ίδιος στο έπακρο τις σχετικές διατάξεις, μια και τόσο πολύ… κόπτεται για την ενίσχυση της αστυνόμευσης στον ακριτικό μας νομό;
https://www.evros-news.gr



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια