Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ποια νομικά ερείσματα επιστρατεύονται για τη διεξαγωγή των κρίσεων


Το Π.Δ. με το οποίο έγιναν οι έκτακτες κρίσεις το Φθινόπωρο στην ΕΛΑΣ, αποτελεί το κύριο και βασικό νομικό όπλο για τη διενέργεια νέων κρίσεων και
τώρα, πριν από τις προγραμματικές δηλώσεις  στη Βουλή και τη λήψη ψήφου εμπιστοσύνης.

Όπως έγραψε το bloko.gr στην παρούσα μεταβατική περίοδο δεν υπάρχει νομικά δυνατότητα σύγκλησης του ΚΥΣΕΑ, προκειμένου να τοποθετηθεί ο κ. Καραμαλάκης στη θέση του αρχηγού για να αρχίσουν οι κρίσεις των αντιστράτηγων κοκ. 

Έγκυρες πηγές ενημέρωσης σημειώνουν ότι μεταξύ των επιχειρημάτων που επιστρατεύονται ώστε να πραγματοποιηθούν οι κρίσεις, είναι πως θεωρείται για σχεδόν δύο εβδομάδες να παραμένει τυπικά ακέφαλη η αστυνομία και μάλιστα όταν στο διάστημα αυτό θα επιχειρηθούν σημαντικές δράσεις τόσο σε οργανωτικό σχεδιασμό, όσο και σε επίπεδο αναδιάρθρωσης.

Το δεύτερο, ήσσονος νομικά αλλά αντικειμενικά ισχυρό επιχείρημα, είναι πως δεν μπορεί να διατηρούνται σε καθεστώς αβεβαιότητας οι αξιωματικοί του σώματος, όπως και ότι όσοι επιλεγούν για τη μορφή και σχήμα της αστυνομικής ηγεσίας, να μπορούν να καταστρώσουν πλάνα σύμφωνα με το νέο δόγμα ασφάλειας κι αντεγκληματικής πολιτικής.


του Γιώργου Καραϊβάζ





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια