Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τρία κόλπα για να κάνετε το σιδέρωμα … παιχνιδάκι!



Οι δουλειές του σπιτιού και ειδικά το σιδέρωμα είναι κάτι που πολλοί αντιπαθούν, αλλά δύσκολα μπορούν αν αποφύγουν.

Ιδιαίτερα το καλοκαίρι με τη ζέστη αποτελεί μια κουραστική διαδικασία που οι περισσότεροι θέλουν να αποφύγουν. Ωστόσο, υπάρχει ο τρόπος να διευκολύνετε τον εαυτό σας. Μπορείτε να διευκολύνετε τη διαδικασία, κάνοντας τα ρούχα σας πιο εύκολα στο σιδέρωμα.

Υπάρχουν τρεις δοκιμασμένοι τρόποι για σίγουρη επιτυχία. Δεν είναι κάτι περίπλοκο, δύσκολο ή χρονοβόρο. Απλώς θέλει στοιχειώδη οργάνωση. Δείτε τους:

Μην αφήνετε πολλές μέρες τα ρούχα «σε αδράνεια»

Από τη στιγμή που τα ρούχα σας στεγνώσουν, δεν πρέπει να τα αφήσετε πολλές μέρες ασιδέρωτα. Όσο περισσότερο κάθονται τα ρούχα, τόσο περισσότερο οι ζάρες γίνονται μόνιμες. Μαζέψτε τα, διπλώστε τα και φροντίστε να τα σιδερώσετε το συντομότερο.

Τινάξτε τα ρούχα πριν τα στεγνώσετε

Πρέπει να έχετε κατά νου πως όπως θα απλώσετε τα ρούχα στην απλώστρα ή όπως θα μπουν στο στεγνωτήριο, έτσι ακριβώς θα βγουν. Για να βγουν λιγότερο τσαλακωμένα, «τινάξτε» κάθε ρούχο πριν το βάλετε στο στεγνωτήριο ή την απλώστρα. Έτσι η δουλειά που θα έχετε να κάνετε στο σιδέρωμα, θα είναι λιγότερη.

Βάλτε κρεμάστρες

Μερικά ρούχα, όπως για παράδειγμα τα πουκάμισα, είναι πιο δύσκολο να σιδερωθούν. Μία εύκολη λύση για καλύτερα αποτελέσματα και λιγότερο χρόνο είναι να τα κρεμάσετε μόλις βγουν από το πλυντήριο. Τινάξτε τα και τοποθετήστε τα σε κρεμάστρες. Το βάρος του νερού θα εξαφανίσει το μεγαλύτερο μέρος των τσαλακωμάτων. Αυτό σημαίνει ότι θα σιδερωθούν πολύ πιο εύκολα.


Πηγή: alphafreepress.gr




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια