“Κομματικές επιλογές για θέσεις εξωτερικού” καταγγέλει ο Θ.Δρίτσας “φωτογραφίζοντας” απόστρατο του ΠΝ


Αργά τη νύχτα, με “επείγουσα δήλωση” του, ο Θοδωρής Δρίτσας, υπεύθυνος Τομέα Εθνικής Άμυνας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, καταγγέλει κομματικές επιλογές για θέσεις υψηλής ευθύνης στο
εξωτερικό. Σύμφωνα με πληροφορίες η δήλωση γίνεται με αφορμή την απόφαση για τοποθέτηση σε θέση του εξωτερικού απόστρατου Αντιναύαρχου, ο οποίος αποστρατεύθηκε στις τελευταίες κρίσεις.
Στη δήλωσή του ο κ.Δρίτσας ,αναφέρει:
«Προκαλούν ανησυχία, επιπόλαιες και αψυχολόγητες κομματικές επιλογές που  φαίνεται να σχεδιάζονται στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας,για πολύ ευαίσθητα ζητήματα»
Η στελέχωση των θέσεων υψηλής ευθύνης στη στρατιωτική αντιπροσωπεία στις Βρυξέλλες και στο ΝΑΤΟ, παραδοσιακά, ανατίθεται σε ειδικά επιλεγμένους εν ενεργεία αξιωματικούς, με υψηλά προσόντα.
Τη στιγμή που είναι ήδη δρομολογημένη από το προηγούμενο διάστημα η διαδικασία αυτή με αδιαμφισβήτητα αξιοκρατικό τρόπο, φημολογείται ότι επιχειρείται άμεσα -ίσως και εντός της ημέρας- ανατροπή αυτής της ήδη ειλημμένης απόφασης και η επιλογή απόστρατων αξιωματικών, με σαφή πολιτικά και κομματικά κριτήρια.
Δεν είναι ζήτημα νομιμότητας μόνο, είναι ζήτημα ευθύνης απέναντι στην ανάγκη διατήρησης των αρχών δημοκρατικής και αξιοκρατικής λειτουργίας, η μόνη που μπορεί να εξασφαλίσει και να θωρακίσει τη συνοχή και την ηρεμία στις Ένοπλες Δυνάμεις. Έστω και στο παρά πέντε, ας μπει φραγμός σε τέτοιες επιπόλαιες και αψυχολόγητες επιλόγες”.