Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πόση γυμναστική χρειάζεστε για μόνιμη απώλεια βάρους;



Δεν είναι εύκολη υπόθεση να χάσει κάποιος βάρος, αλλά ακόμη πιο δύσκολο είναι να μην ξαναπάρει κάποιος τα χαμένα κιλά.

Σύμφωνα με τα ευρήματα νέας μελέτης, όσοι θέλουν να χάσουν κιλά και να τα διατηρήσουν, πρέπει να γυμνάζονται καθημερινά και μάλιστα την ίδια ώρα.

Στην έρευνα συμμετείχαν 375 υγιείς άνδρες και γυναίκες οι οποίοι δεν είχαν ανακτήσει τα χαμένα κιλά. Το 68% από αυτούς είχαν αρχίσει να γυμνάζονται για να αδυνατίσουν περίπου 5 φορές την εβδομάδα, συνολικά για 350 λεπτά. Οι περισσότεροι δήλωσαν ότι γυμνάζονται πάντοτε την ίδια ώρα. Το ελάχιστο που γυμνάζονταν για να διατηρήσουν το βάρος τους, ήταν 250 λεπτά την εβδομάδα, δηλαδή πάνω από 4 ώρες.

Όπως έδειξαν τα ευρήματα, όσοι αδυνατίζουν με επιτυχία και δεν ξαναπαχαίνουν, αφιερώνουν τουλάχιστον μία ώρα κάθε μέρα σε μέτρια έως έντονη άσκηση. Η γυμναστική γίνεται την ίδια ώρα κάθε μέρα (είτε είναι πρωί, είτε μεσημέρι ή απόγευμα) και τη συνεχίζουν ακόμη και αφού φτάσουν στο επιθυμητό βάρος.

Οι περισσότεροι συμμετέχοντες (47,8%) έκαναν γυμναστική το πρωί.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι η προπόνηση την ίδια ώρα κάθε μέρα συμβάλλει στο να γίνει η άσκηση συνήθεια και να βρίσκουμε πάντα χρόνο για να ασχολούμαστε με αυτήν.

Η μελέτη δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο «Obesity».


Πηγές: everydayhealth.com, onmed.gr




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια