Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Παναγιώτης Στάθης: Τι να μας πουν τώρα οι Κύπριοι;


Ας δώσω μερικές ημερομηνίες:
  • Στις 19 Απριλίου του 2019, αποκαλούμενος «Ορέστης», ο μακελάρης λοχαγός της Κύπρου, που σκότωσε 7 ανθρώπους,  προσήχθη στο δικαστήριο και διατάχθηκε η 8ήμερη κράτησή του.
Γράφει
ο δημοσιογράφος
Παναγιώτης
Στάθης
  • Εντός αυτού του 8 ημέρου η Κυπριακή αστυνομία και Δικαιοσύνη απέσπασαν την ομολογία του για τα φρικτά εγκλήματά του.
  • Στις 2 Μαΐου εξαιτίας της μη διαλεύκανσης των εξαφανίσεων των γυναικών, επί τόσα χρόνια, παραιτείται ο υπουργός Δικαιοσύνης της χώρας, Ιωνάς Νικολάου. Ο κ. Νικολάου παραιτήθηκε για λόγους ευθιξίας, χωρίς ουσιαστικά να έχει καμία αρμοδιότητα για τις υποθέσεις αυτές.
  • Στις 3 Μαΐου παραιτείται και ο αρχηγός της αστυνομίας Ζαχαρίας Χρυσοστόμου.
  • Στις 24 Μαΐου, για κάποιον που ζει στην Ελλάδα και δεν παρακολουθούσε τη συνέχεια της υπόθεσης, η είδηση που δημοσιεύθηκε στα Κυπριακά ΜΜΕ, έμοιαζε ακατανόητη: «Ο 35χρονος λοχαγός, δικάστηκε και καταδικάστηκε σε 7 φορές ισόβια. Μια ισόβια για κάθε δολοφονία».
Για να συνοψίσω: Σε 30 ημέρες η Κυπριακή Δικαιοσύνη , ολοκλήρωσε τη δίκη του μεγαλύτερου εγκλήματος που έγινε ποτέ στη χώρα. 
  • Σε μια παράλληλη πραγματικότητα, ή καλύτερα σε έναν κόσμο με χιούμορ στις 25 Μαΐου, έλληνες δικαστές,  δικηγόροι και δικαστικές συντάκτες θα έπρεπε να έστειλαν επιστολή διαμαρτυρίας στην Κυπριακή Δημοκρατία γιατί απλώς … χαλάει την πιάτσα. Μα είναι δυνατόν να ολοκληρώνουν τέτοια έρευνα σε λίγες μέρες, όταν εμείς χρειαζόμαστε χρόνια;  
Γιατί ως γνωστόν στην Ελλάδα αν δεν περάσει καμία δεκαετία δίκη δεν γίνεται. Όσο για παραιτήσεις για λόγους ευθιξίας , ούτε λόγος να γίνεται…
Γι’ αυτό σας λέω, αυτά συμβαίνουν μόνο σε εικονική πραγματικότητα. Και διαχρονικά…
https://www.dikastiko.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια