Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Έκτακτο ΣΑΓΕ, τρέχουν τελευταία στιγμή να τακτοποιήσουν τα δικά τους παιδιά


Ανησυχητικές, περίεργες και εξαιρετικά ύποπτες είναι οι εξελίξεις που λαμβάνουν χώρα σε ανώτατο επίπεδο στις Ένοπλες Δυνάμεις. Ειδικότερα, αύριο Πέμπτη συγκαλείται έκτακτο Συμβούλιο
Αρχηγών Γενικών Επιτελείων με θέμα το προσωπικό και τις πρόσφατες αποστρατείες. Παραμονές εκλογών αμφότερη η πολιτική ηγεσία και ο νυν Α/ΓΕΕΘΑ Πτέραρχος Χριστοδούλου τρέχουν να τακτοποιήσουν εκκρεμή θέματα προσωπικού με προφανή οφέλη εν όψη εκλογών. Χθες έλαβε χώρα και Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο πάλι με θέματα προσωπικού.
Η συνεδρίαση του ΣΑΓΕ θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη 4 Ιουλίου και ώρα 14.00. Στο παρακάτω έγγραφο που παρουσιάζει κατ’ αποκλειστικότητα το DefencReview.Gr αναφέρεται η ακριβής θεματολογία:
Πρόκειται για ξεκάθαρη προσπάθεια επηρεασμού της ψήφου και τακτοποίησης κομματικών υποχρεώσεων προς «τα δικά μας παιδιά».
Τη στιγμή που στις προηγούμενες κρίσεις άριστοι και ικανότατοι αξιωματικοί αποστρατεύτηκαν όπως ο πρώην Α/ΓΕΣ Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής ή ο Αντιναύαρχος Παυλόπουλος Ιωάννης ΠΝ (μάλιστα το μένος ορισμένων που ανήκουν στο λεγόμενο σύστημα Αποστολάκη, έφτασε μέχρι τον Διευθυντή του γραφείου του, πλοίαρχο Δημητρίου Δημήτριο ΠΝ) τώρα οι ίδιοι κύκλοι δρομολογούν έκτακτες ρουσφετολογικές αποφάσεις για θέματα προσωπικού.
Το σύστημα Αποστολάκη καλά κρατεί. Εξάλλου είναι γνωστό πως στο ΓΕΕΘΑ κουμάντο κάνει ο νυν Υπαρχηγός Αντιναύαρχος Ιωάννης Παξιβανάκης ΠΝ και ο οποίος άρχει και του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων σε περίοδο κρίσης/ έντασης ή σύρραξης. Γι αυτό και στο ΓΕΕΘΑ ακούγεται περισσότερο η φράση «μάλιστα κ. Υπαρχηγέ» πολύ συχνότερα της φράσης «μάλιστα κ. Αρχηγέ». Είναι επίσης γνωστό πως ο Υπαρχηγός Αντιναύαρχος Παξιβανάκης είναι ο κομισάριος του ΣΥΡΙΖΑ στο ΥΠΕΘΑ μέσω του ΑΝΥΕΘΑ Ρήγα.
Το σύστημα Αποστολάκη έχει ριζώσει πολύ καλά στις Ε.Δ. Μια άλλη χαρακτηριστική περίπτωση ο νυν Αρχηγός Στόλου Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ και αυτός επίσης από τη Κρήτη.
Είναι γεγονός πως η υφιστάμενη ηγεσία έχει δείξει πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον για θέματα προσωπικού με γνώμονα τη προνομιακή και ευνοϊκή διαχείριση των δικών μας παιδιών παρά με ουσιαστικά θέματα της μαχητικής ισχύος των τριών κλάδων των ΕΔ. Είτε αυτά σχετίζονται με τη δομή δυνάμεων είτε με την υλικοτεχνική υποδομή είτε με την εκπαίδευση. Τα ερωτήματα προφανή: από που και ως που τέτοια βιασύνη παραμονές εκλογών να τακτοποιηθούν τα θέματα προσωπικού;
Είναι ξεκάθαρο και σαφές που έχουμε να κάνουμε με ενέργειες που βλάπτουν το κύρος των Ε.Δ καθότι ορισμένοι κύκλοι τις διαχειρίζονται ως οικογενειακή επιχείρηση τοποθετώντας τους εκλεκτούς τους όπως και όποτε αυτοί νομίζουν… Οι ΕΔ έχουν πληγεί βαθύτατα από τις προηγούμενες κρίσεις όπου τοποθετήθηκαν ανώτατοι αξιωματικοί σε εξαιρετικά νευραλγικές θέσεις με γνώμονα καθαρά προσωπικά και κομματικά κριτήρια.
Μακάρι οι ιθύνοντες να είχαν δείξει ανάλογη βιασύνη για άμεσες κατεπείγουσες εξοπλιστικές ανάγκες όπως συμβάσεις τεχνικής υποστήριξης και απόκτηση πυρομαχικών.
https://defencereview.gr




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια