Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Αττική: Μετασεισμό έδωσε το ρήγμα της Μαγούλας


Σεισμική δόνηση έγινε αισθητή πριν από λίγα λεπτά σε πολλές περιοχές της Αττικής, προκαλώντας ανησυχία στους κατοίκους του Λεκανοπεδίου. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του Γεωδυναμικού
Ινστιτούτου, η δόνηση που σημειώθηκε στις 19:09 της Κυριακής, είχε μέγεθος 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.
Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται σε απόσταση περίπου 23 χιλιομέτρων βορειοδυτικά της Αθήνας, σε απόσταση περίπου 5 χιλιομέτρων απο το κέντρο της Μαγούλας.
Βάσει του Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού Ινστιτούτου, το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίζεται στα 2 χιλιόμετρα.
Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στις περιοχές της δυτικής Αττικής, όπως η Μαγούλα και η Ελευσίνα, που βρίσκονταν κοντά στο επίκεντρο του.
Οι πρώτες δηλώσεις των σεισμολόγων ειναι καθησυχαστικές, καθώς εκτιμάται ότι η δόνηση εντάσσεται στην φυσιολογική μετασεισμική ακολουθία των 5,1 Ρίχτερ που ταρακούνησαν το λεκανοπέδιο στις 19 Ιουλίου.
«Ήταν ένα γεγονός αισθητό σε όλη την Αττική, ειναι ένας σεισμός τον οποίον τον περιμέναμε και τον είχαμε ουσιαστικά προδιαγράψει από την περασμένη Παρασκευή», δήλωσε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας με δηλώσεις του στην ΕΡΤ και συνέχισε: «Το επίκεντρο είναι το επίκεντρο του μεγάλου σεισμού που έδωσε τα 5,3 Ρίχτερ την περασμένη Παρασκευή. Αυτός ο σεισμός έρχεται να επιβεβαιώσει ότι είμαστε σε πλήρη μετασεισμική ακολουθία. Ήταν ο μετασεισμός που ήθελα, προκειμένου να κλείσει με τον καλύτερο τρόπο η σεισμική ακολουθία της περασμένης Παρασκευής.
«Ήταν σίγουρα επιφανειακός», είπε ο Άκης Τσελέντης και ξεκαθάρισε πως είναι στο πλαίσιο της μετασεισμικής ακολουθίας. «Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας», τόνισε, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να έχουμε και άλλους μετασεισμούς.





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια