Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

«Αδέσποτες» σφαίρες από βεντέτα Ρομά αναστατώνουν τη Μεσσήνη



Καλά καλά δεν πρόλαβε να περάσει μια εβδομάδα και χθες το πρωί, μέσα στη Μεσσήνη πλέον, με πολίτες και αυτοκίνητα να πηγαινοέρχονται, Ρομά έβγαλαν καραμπίνες και άρχισαν να πυροβολούν προς ομοφύλους τους. Το τελευταίο 24ωρο αυτό δεν ήταν το μοναδικό περιστατικό, καθώς μαρτυρίες κατοίκων περιγράφουν άλλο ένα, πάλι με πυροβολισμούς, το βράδυ της Τετάρτης κοντά στο σταθμό του ΟΣΕ στη Μεσσήνη, ενώ και στο Μελιγαλά το απόγευμα της Τετάρτης σημειώθηκε συμπλοκή που ανησύχησε τους κατοίκους.
Η κατάσταση έχει αρχίσει να γίνεται πολύ επικίνδυνη και ήδη από τους χθεσινούς πυροβολισμούς, τουλάχιστον, δύο σφαίρες έχουν καρφωθεί σε αυτοκίνητο, ενώ άλλη μία σε τοίχο σε κατάστημα στο ύψος των φαναριών για Μπούκα.

IMG_3412.jpg
Δύο σφαίρες (μέσα στους κύκλους) έχουν καρφωθεί στο λευκό αυτοκίνητο, λίγο πριν από την πόρτα του οδηγού

 
Μέσα σε λίγες ημέρες
Το απόγευμα της Παρασκευής, μπροστά στα έκπληκτα μάτια διερχομένων οδηγών, δύο οχήματα ήταν σταματημένα στο δρόμο προς Μεσσήνη, εμποδίζοντας την κυκλοφορία, στο ύψος του αεροδρομίου.
Οι Ρομά επιβάτες του ενός οχήματος είχαν ακινητοποιήσει το προπορευόμενο όχημα και χτυπούσαν τον επίσης Ρομά οδηγό, προσπαθώντας να τον σύρουν έξω. Αφού αποφάσισαν να φύγουν με αναστροφή, ο οδηγός που είχε ξυλοκοπηθεί κάτι τους είπε, με αποτέλεσμα να ξανακατέβουν από το όχημά τους, κρατώντας όπλο και σημαδεύοντάς τον.
Από την Αστυνομία για το επεισόδιο αυτό συνελήφθησαν ένας 41χρονος κι ένας 32χρονος για σωματικές βλάβες και άσκοπους πυροβολισμούς, ενώ είχε ανακοινωθεί πως αναζητούνται κι άλλα άτομα που ενεπλάκησαν.
Τις επόμενες ημέρες ακολούθησαν επιχειρήσεις της Αστυνομίας σε καταυλισμούς Ρομά.

IMG_3411.jpg
 Άλλη μια σφαίρα καρφώθηκε σε τοίχο, λίγο πριν από τη διασταύρωση για το δρόμο προς Μπούκα


Πυροβολισμοί μέσα στη Μεσσήνη
Χθες το πρωί, λίγο πριν από τις 11.30, στην κεντρική οδό της Εθνάρχου Μακαρίου και λίγα μέτρα από το Δημαρχείο της πόλης, έντρομοι οι περαστικοί είδαν δύο αυτοκίνητα όπου επέβαιναν Ρομά να κυνηγιούνται με μεγάλη ταχύτητα προς Καλαμάτα. Ταυτόχρονα άκουσαν αρκετούς πυροβολισμούς, κατά ορισμένους περίπου δέκα.
Πυροβολισμοί ακούσθηκαν στη συνέχεια και στον κόμβο εισόδου της Μεσσήνης, ενώ τα δύο οχήματα συνέχισαν το ξέφρενο «κυνηγητό» με κατεύθυνση προς το Ασπρόχωμα.
Στην περιοχή έσπευσε η Αστυνομία, αλλά μέχρι αργά το απόγευμα δεν υπήρξε καμία ενημέρωση για το τι έχει γίνει κι αν υπάρχουν συλλήψεις.
Πάντως, ένα λευκό αυτοκίνητο, λίγο πριν από την πόρτα του οδηγού, είχε χτυπηθεί από δύο σφαίρες και χθες οι αστυνομικοί το είχαν μεταφέρει στο κτήριο της Διεύθυνσης, ενώ άλλη μια σφαίρα έχει καταλήξει σε τοίχο κτηρίου πριν από τα φανάρια για τη Μπούκα.
Το βράδυ πάλι της Τετάρτης, περίπου στις 10.30, κάτοικοι της Μεσσήνης είδαν δύο αυτοκίνητα να κυνηγιούνται στο δρόμο μπροστά από το σιδηροδρομικό σταθμό και Ρομά που επέβαιναν στο δεύτερο να πυροβολούν το μαύρο αγροτικό που προπορευόταν και στο οποίο επίσης επέβαιναν Ρομά.
 
Και στο Μελιγαλά
Κάτοικοι μας ανέφεραν ότι ανησυχητικό περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης και στο Μελιγαλά, στην περιοχή της κάτω αγοράς. Υπήρχε μεγάλη συμπλοκή μεταξύ Ρομά και η κατάσταση έδειχνε να έχει ξεφύγει.
Τα επεισόδια μεταξύ Ρομά δεν είναι κάτι που το συναντάμε για πρώτη φορά και αποτελεί κοινό μυστικό ότι κρύβουν όπλα στους καταυλισμούς.
Τα τελευταία επεισόδια, όμως, με πυροβολισμούς ανάμεσα σε περαστικούς και παιδιά, σε δρόμους και καταστήματα, είναι άκρως ανησυχητικά και από θαύμα χθες δεν υπήρξε τραυματισμός.


https://www.tharrosnews.gr


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια