Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Το Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ για την παραίτηση του Αριστείδη Ανδρικόπουλου

''Οι λαλίστατες ως τώρα συνδικαλιστικές ηγεσίες, θα πάρουν θέση ή θα συνεχίσουν να σιωπούν, μέχρι τον πλήρη εκφυλισμό του θεσμού, όπως προϊδεάζουν οι πρώτες κινήσεις της “νέας” κυβέρνησης;'' αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση:

Λίγες ώρες χρειάστηκαν στη Νέα Δημοκρατία για να αποκαλυφθεί το πραγματικό της πρόσωπο.

 

 Ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης , νέος Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, δε δίστασε να ομολογήσει κυνικά ότι ζήτησε την παραίτηση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, τον οποίο εξώθησε σε αυτήν, με μεθοδεύσεις απαξιώνοντας τον θεσμό και τον οργανισμό στο σύνολο του . Κι αυτό δεν είναι κανονικότητα.

 

 Η θεσμοθετημένη, από προηγούμενες κυβερνήσεις, υποχρεωτική διετής παραμονή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας *, έχει ακριβώς ως σκοπό να θωρακίσει έναν ευαίσθητο οργανισμό, επιφορτισμένο με την ασφάλεια του πολίτη, από εξωθεσμικές παρεμβάσεις και να τον προστατεύσει από φαινόμενα κομματικοποίησης, ώστε η ηγεσία του, να μη γίνεται έρμαιο πάσης φύσεως συμφερόντων.

 

 Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α σεβάστηκε απόλυτα το δημοκρατικό πλαίσιο λειτουργίας των Σωμάτων Ασφαλείας αφήνοντας όλες τις ηγεσίες να δουλέψουν απερίσπαστες εξαντλώντας τη θητεία τους, σε αντίθεση με τη Νέα Δημοκρατία που προχώρησε σε  θεσμική εκτροπή , στις λίγες ώρες διακυβέρνησης της.

 

 Οι λαλίστατες ως τώρα συνδικαλιστικές ηγεσίες, θα πάρουν θέση ή θα συνεχίσουν να σιωπούν, μέχρι τον πλήρη εκφυλισμό του θεσμού, όπως προϊδεάζουν οι πρώτες κινήσεις της “νέας” κυβέρνησης;

 

 * Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας ασκεί τη διοίκηση του Σώματος και είναι υπεύθυνος έναντι του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη για την άσκηση των καθηκόντων του. Ο Αρχηγός επιλέγεται από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥ.Σ.Ε.Α.) για θητεία δύο ετών, η οποία δύναται να παραταθεί μέχρι ένα ακόμη έτος. Η αποστρατεία του Αρχηγού πριν από τη λήξη της θητείας του επιτρέπεται είτε κατόπιν αιτήσεώς του είτε για σοβαρούς λόγους που ανάγονται στην άσκηση των καθηκόντων του ή το κύρος της θέσεώς του, μετά από αιτιολογημένη απόφαση του ΚΥ.Σ.Ε.Α.. Με την ίδια απόφαση του ΚΥ.Σ.Ε.Α. μπορεί στον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας που αποστρατεύεται να απονέμεται ο βαθμός του Στρατηγού εν αποστρατεία. (Άρθρο 36 Ν.4249/2014 ΦΕΚ Α, φ. 73). Η ως άνω θητεία λήγει με την έναρξη των τακτικών κρίσεων του έτους, εντός του οποίου συμπληρώνεται διετία από την επιλογή του από το ΚΥΣΕΑ (Άρθρο 34 Ν.4361/2016).

 
 

ΤΜΗΜΑ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΥΡΙΖΑ


πηγή: enstoloi.gr






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια